Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Crikvenica

Zabava na kopnu i moru na 52. Ribarskom tjednu

Crikvenica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Svečano otvorenje ovogodišnjeg Ribarskog tjedna predviđeno je za 20 sati, a tada će i crikvenički brodari sve zainteresirane posjetitelje povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima

52. Ribarski tjedan održat će se od 25.8. do 1.9. Manifestacija je to koja spaja tradiciju, zabavu i ljubav prema moru, a ujedno je i razlog zašto mnogi turisti planiraju godišnji odmor i posjet Crikvenici baš u tom razdoblju. Posjetitelje očekuje raznovrstan gastronomski, glazbeni, kulturni i sportsko-rekreativni program koji se neće ograničiti samo na kopno, već će aktivnosti biti i na moru, kako dolikuje ovakvom tipu manifestacije. 

Program Ribarskog tjedna započinje u 10 sati likovnom radionicom za djecu i Likovnom kolonijom Ribarski tjedan. Točno u podne slijedi istoimena regata krstaša, a u 17 sati Smotra drvenih barak u crikveničkom akvatoriju. Centrom grada će se od 18 sati širiti miris dagnji jer vas očekuje Fešta od dagnji, a od 18:30 veslanje na tradicijskim barkama.

Svečano otvaranje ovogodišnjeg Ribarskog tjedna predviđeno je za 20 sati, a tada će i crikvenički brodari sve zainteresirane posjetitelje povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. Na trgu vas očekuje nastup tamburaškog sastava 'Baruffa' i klape 'Rišpet'.

Zabave neće nedostajati ni jedan dan slavljeničkog tjedna – svaki dan će donijeti nove aktivnosti na kopnu i moru, raznovrsne programe i tematske gastro večeri. Posebnost ponude u tom tjednu je da se na štandovima mogu kušati isključivo jela od ribe ili morskih plodova, a centrom se šire opojni mirisi morskih čari i užitaka uz neizostavnu kapljicu vina. Imat ćete priliku iskusiti važan dio tradicije iz perspektive domaćina. Iskusni ribari će vas naučiti vještinama ribarenja. Ribarenje s gostima je događaj koji se provodi od samih početaka Ribarskoga tjedna, dakle, već 52. godinu zaredom. Ribarska društva s područja Rivijere će pokazati svoje vještine i spretnost u raznim natjecanjima i igrama, izvijestili su iz Grada Crikvenice.

električni bicikl Crikvenička rivijera Iznajmljivanje električnih bicikala na četiri lokacije