Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
vinkovačke jeseni

Zabava uz Željka Bebeka, Massima, Maju Šuput, Ivana Zaka, tamburaše i...

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Uz središnji, tradicijski dio manifestacije, organizatori ulažu velike napore i u organizaciju koncerata. Ove godine među izvođačima je i Jelena Rozga

Vinkovačke jeseni tijekom godina postale su najveća tradicijska kulturna manifestacija ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji. Vidi se to i po iz godine u godinu sve većem broju posjetitelja koji tijekom desetak dana rujna pohode Vinkovce. Vinkovčani kažu kako nema Vinkovačkih jeseni bez šokačkog kola, odnosno, tradicijskog plesa koje je uvršteno i na listu nematerijalne kulturne baštine RH.

26. listopada Prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima

Slijedom svega toga i ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni okupit će u vremenu od 13. do 22. rujna brojne goste iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore. Uz središnji, tradicijski dio manifestacije, organizatori Vinkovačkih jeseni zadnjih godina ulažu velike napore i na organizaciji brojnih popratnih manifestacija. Rade na način da svatko od posjetitelja, bez obzira na godine, tijekom trajanja jeseni može pronaći nešto za sebe i po svome ukusu. S ciljem da zadovolje sve ukuse, Organizacijski odbor Vinkovačkih jeseni, kojima je na čelu gradonačelnik Ivan Bosančić, i ove godine potrudio se organizirati brojne popratne zanimljive sadržaje, ali i u Vinkovce dovesti poznata imena hrvatske estrade tako da je najavljen niz koncerata koji će se održavati na pozornicama u šatoru, u središtu grada, kao i na Slavonskom sokaku.

Tako će prema najavama prvoga dana manifestacije, u petak 13. rujna, na pozornici u šatoru nastupiti Željko Bebek. Dan poslije, u subotu 14. rujna, u Vinkovcima će nastupiti Massimo. Ljubitelji dalmatinskih klapa na svoje će doći u nedjelju 15. rujna kada će se posjetiteljima predstaviti Tomislav Bralić & Klapa Intrade. Njima će se na pozornici pridružiti i Tamburaški sastav Bosutski bećari pa ćemo imati svojevrstan „spoj zelene i plave Hrvatske“, odnosno, klapa i tamburaša. U ponedjeljak, 16. rujna, neće biti koncerata, ali će zato biti održana Modna revija Loreena. S koncertima na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima nastavlja se već u utorak, 17. rujna, kada će nastupiti Dražen Zečić.

Sjajan nastup Slavonske lole oduševile građane

U srijedu i četvrtak bit će održani koncerti Jelene Rozge i Maje Šuput. Zadnji vikend Jeseni, koji je i najposjećeniji, obilježit će tamburaška glazba. U petak, 20. rujna, nakon svečanosti otvaranja nastupit će Tamburaši za dušu dok će u subotu, pretposljednjeg dana 54. Vinkovačkih jeseni, na pozornicu izaći Tamburaški sastav Berde band. Vrhunac završnog vikenda bit će u nedjelju, 22. rujna, kada će nakon svečanosti zatvaranja posjetitelje i ove godine zabavljati dobro poznati Najbolji hrvatski tamburaši. Posljednjeg dana ovogodišnjih Jeseni na velikoj pozornici u pješačkoj zoni na Trgu bana Josipa Šokčevića posjetitelje će zabavljati Ivan Zak.

Uz spomenute koncerte zvuci tamburice čut će se i u Slavonskom sokaku gdje će nastupiti tamburaški sastav Slavonski suton i Tambura band. Organizatori ističu i kako je ulaz za sve navedene koncerte na pozornici u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni, na Slavonskom sokaku i u središtu grada, besplatan za sve posjetitelje.

Slatinsko ljeto Cecilija privukla rekordan broj posjetitelja