Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 19 pregleda
jedna od najstarijih crikveničkih manifestacija

Zabavite se i uživajte na velikom finalu 51. Ribarskog tjedna

dagnje
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Ovogodišnji će gastro program u subotu zaokružiti dagnje, a potom slijedi demonstracijsko veslanje na tradicijskim barkama

Još nekoliko dana traje Ribarski tjedan, jedna od najstarijih i mnogima najdražih crikveničkih manifestacija, koja je u 2017. godini proširila granice. Ribarski tjedan je postao dio vrijednog projekta "Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana", sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. 

Tako će danas u 17 sati krenuti jedna od aktivnosti namijenjena gostima, a to je jedrenje u društvu domaćina. U 18 sati u centru Crikvenice počinje gastro program "Fešta od lignji", a uskoro nakon toga i Primorska noć, u sklopu koje će izlagači predstaviti svoje zanimljive domaće proizvode i maštovite rukotvorine. Za ugodnu će se atmosferu pobrinuti glazbeni sastav "Arija".

U petak, 1. rujna, će glavnu riječ imati gastronomija, glazba i sport. U 18 će sati početi "Fešta od škampi", a u 21 h zabavni program uz klapu "Tramuntana". Jednako će uzbudljivo biti i na Gradskome plivalištu, i to od 19 h, kada počinje Noć vaterpola.

Veliko finale 51. Ribarskoga tjedna održat će se u subotu, 2. rujna. Ovogodišnji će gastro program zaokružiti dagnje, a centar grada će mirisati već od 18 h. U 19 će sati započeti demonstracijsko veslanje na tradicijskim barkama, posebno zanimljivo i atraktivno događanje, koje će nas nakratko vratiti u prošla vremena. Glazbeni program uz klapu "Rišpet" i bend "Trend" jamči sjajnu zabavu, rasplesani i raspjevani trg i mnogo sretnih lica, koja će nestrpljivo iščekivati tradicionalni ponoćni vatromet.