Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
nagrada Turističke patrole

Zadar je najbolja destinacija jadranske, a Varaždin kontinentalne Hrvatske

Izbor Večernjakove Turističke patrole
1/5
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
'Čestitam još jednom svima nagrađenima, zahvaljujem im na ustrajnom i predanom radu te njihovom doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči', rekao je ministar Cappelli

U Kneževoj palači su dodijeljene godišnje nagrade Turističke patrole za 2017. godinu u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Gradonačelniku Zadra Branku Dukiću nagradu Šampion turizma za 2017. godinu uručila je direktorica za Hrvatsku Styria International Andrea Borošić.

"Osobno sam pratio naše prijatelje iz drugih turističkih destinacija. Gledao sam primjere u kojima zaostajemo u ponudi, gledao sam gdje smo kompetitivni. Ova vijest me zatekla na sastanku u kojemu su mi objašnjene sve obveze koje donosi UNESCO i obradovala me. Želim zahvaliti svima onima koji su prepoznali kvalitetu zadarskoga turističkog proizvoda, građanima koji se odriču svojega komoda za uspjeh Zadra. Uspješno smo zadržali turistički egzibicionizam i egzistencijalizam, ali samokritični smo. Uvijek težimo biti bolji. Posjetitelji će nam reći da im je Zadar kao drugi dom i ubrzo, nakon kratkog vremena provedenog ovdje i nakon razgovorima s lokalnim ljudima oni počnu živjeti poput nas. S ponosom u ime zadarskih turističkih djelatnika i sugrađana primam ovu nagradu i obvezu da Zadar ostane svoj, izvoran i poseban", rekao je gradonačelnik, priopćili su iz Grada Zadra.

Svečana dodjela nagrada Turističke patrole za 2017. godinu započela je dodjelom Večernjakovih zvjezdica za najbolje restorane. Nagrađena su dva jadranska i dva kontinentalna restorana kao primjer kvalitete drugima i dokaz sposobnosti naših ugostitelja.

U jadranskoj Hrvatskoj nagrađeni su restoran Konoba Dalmacija iz Trogira i restoran Kalalarga iz Makarske, a u kontinentalnoj Hrvatskoj restorani  hotela Korana iz Karlovca i hotela Waldinger iz Osijeka.

Večernjakova Turistička patrola odlučila je kako je najbolja destinacija kontinentalne Hrvatske za 2017. godinu Grad Varaždin. 

Ministar Cappelli podsjetio je na važnost raznolikosti ponude i razvoj novih usluga te koliko je bitno da oni počivaju na kvaliteti i budu rezultat želja i potreba posjetitelja, ali i domaćeg stanovništva. 

"Posebno me veseli dodjela prestižnih nagrada Večernjakove patrole i Večernjakovih zvjezdica koje promiču turističke destinacije na Jadranu i kontinentu te ističu i važnost ugostiteljske ponude. Drago mi je što su ove godine u izbor uključene i destinacije kontinentalne Hrvatske. Čestitam još jednom svima nagrađenima, zahvaljujem im na ustrajnom i predanom radu te njihovom doprinosu u ovoj uspješnoj hrvatskoj turističkoj priči. Odličan su primjer i poticaj svima nama te dokaz da se jedino ustrajnim i predanim radom može stići do cilja", istaknuo je ministar Cappelli pri dodjeli nagrada.

Nakon dodjele nagrada uslijedio je stručni skup “Hrvatski turistički kongres” u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.