Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Započeo projekt Pannonia Gourmet

Zajedničkim projektom do čuvanja lokalne kuhinje

Foto: Branimir Bradarić
Osnovat će se dva gastronomska centra, u Vinkovcima i Vrdniku (Vojvodina). Gourmet akademija u Vinkovcima nalazit će se na Šokačkom stanu

„Pannonia Gourmet“ naziv je hrvatsko-srbijanskog projekta kojem je cilj razviti inovativne i integrirane turističke proizvode. Cilj je i promicati regionalni gurmanski turizam stvaranjem zajedničkog brenda „Eat Pannonia“ osnivanjem dvaju gastronomskih centara, u Vinkovcima i Vrdniku (Vojvodina).

Radovi na vinkovačkoj knjižnici Započeli radovi na novoj knjižnici Vinkovci dobivaju knjižnicu za 21. stoljeće

Gourmet akademija u Vinkovcima nalazit će se na Šokačkom stanu. Vrijednost projekta iznosi 1,4 milijuna kuna, a sufinancira se sa 65 posto iz IPA II programa. Prema riječima Marine Hodak Domaćinović iz Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca (VIA), u sklopu projekta u cijelosti će se urediti PIK-ov stan koji će biti obnovljen i opremljen modernom kuhinjom te će potom biti stavljen u funkciju Gourmet akademije.

– Na lokacijama u Vinkovcima i Vrdniku provodit će se edukacije vezane uz gourmet turizam na način da će se obrazovati mladi kuhari. Isto tako napravit ćemo i gastronomske karte prekograničnog područja s ciljem poticanja i daljnjeg razvoja turističke ponude – rekla je Hodak.

Zadovoljan provedbom još jednoga projekta je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je istaknuo kako je cilj projekta propagirati i sačuvati od zaborava lokalnu kuhinju i jela te podučavati mlade u njihovu pripremanju. – Ovo je jedan od projekata koji je ključan za daljnji razvoj turizma u Vinkovcima.

Milijarda ustaje Vinkovci u akciji protiv nasilja nad ženama

Projekt planiramo dalje nadograđivati tako da ćemo ga povezati s drugim sadržajima kao što je poučno-edukacijska staza u Park-šumi Kanovci koja prolazi pored PIK-ova stana – rekao je Bosančić. Prijavitelj projekta je Educons Univerzitet iz Sremske Kamenice (Vojvodina), a partneri na projektu Grad Vinkovci, VIA d.o.o. i Turistička zajednica općine Irig.