Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Slatine

“Zapeli” na plaćama ravnatelja ustanova

Foto: Mihaela Feldi
Iako su u naravi podržali ovaj prijedlog, nisu se složili oko visine koeficijenta, koji bi po pojedinim vijećnicima trebao iznositi 6, a potom se tvorilo pitanje i ostalih ravnatelja

Turbulentna sjednica Gradskog vijeća Slatine održana je proteklog tjedna. Na aktualnom se satu razvila rasprava vezana 
ponajviše za aglomeraciju.

Direktor Komrada Mato Miličić istaknuo je kako dinamika za sada ide dobro te da građane ne treba zabrinjavati što bageri još nisu počeli kopati po gradu jer projekt obuhvaća i pomnu pripremu koja tomu prethodi. Na temu vodoopskrbe nadovezao se dogradonačelnik Ilija Nikolić te istaknuo “zabrinjavajuću činjenicu o mogućnosti gubitka ove gradske tvrtke u smislu samostalnog gospodarenja vodno-gospodarskom djelatnošću”, s obzirom na najave da će se ona morati pripojiti tvrtki Virkom iz Virovitice.

Vijećnici su “zapeli” na 6. točki dnevnog reda koja je nakon poduže rasprave gradskih vijećnika skinuta s dnevnog reda. Riječ je o razmatranju prijedloga i donošenju odluke o izmjeni odluke o naknadama za rad članova upravnih vijeća ustanova u vlasništvu Grada Slatine i mjerilima za utvrđivanje plaće ravnatelja ustanova, u sklopu koje se trebao povisiti koeficijent za ravnatelja Gradske razvojne agencije Slatine s 4,3 na 5,3.

Iako su u naravi podržali ovaj prijedlog, nisu se složili oko visine koeficijenta, koji bi po pojedinim vijećnicima trebao iznositi 6, a potom se otvorilo pitanje i ostalih ravnatelja.

U konačnici su se vijećnici usuglasili kako bi se na sljedećoj sjednici trebali razmotriti i povećati koeficijenti ravnatelja svih gradskih ustanova ovisno o kompleksnosti posla i broju djelatnika pojedine ustanove, a osim njihovih, na uvid su zatražili i informacije o koeficijentima po kojima se obračunavaju plaće svih gradskih djelatnika.

Iznesena je i informacija o izradi e-platforme na kojoj će u digitalnom obliku biti vidljivi svi podaci vezani za rad Gradske uprave te biti pristupačniji javnosti.