Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
NAŠICE

Započela izgradnja Centra industrijske zone

Foto: Našice
Centrom industrijske zone osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći

Danas je građevinske radove na važnoj kapitalnoj investiciji u ovoj godini, Centru industrijske zone, posjetio gradonačelnik Krešimir Kašuba i voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božo Papac. Njih su na gradilištu dočekali predstavnici izvođača tvrtke Elektro-Lovošević d.o.o. te iz nadzora Dalibor Štaba, dip.ing.građ., koji su ig uveli u trenutno stanje radova. Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je u razgovoru da sa zadovoljstvom gleda početak ovih radova, a da se njihov kraj predviđa za 31. srpnja 2023. godine.

– Ova kapitalna investicija je od izuzetne važnosti za Grad Našice i naše građane, a posebno mlade poduzetnike. Oni u budućnosti ovdje trebaju započeti svoj posao sa početnom pozicijom koja će im omogućiti minimalne troškove smještaja i rada. Prije dvije godine smo započeli sa dokumentacijom za ovaj projekt, a prošle godine baš u ovo vrijeme osigurali smo 50 % sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, gdje se svakako zahvaljujem Vladi RH. Dio sredstava osigurali smo i od Osječko-baranjske županije pa zahvale ovdje idu i županu Ivanu Anušiću. Radi se o projektu ukupne vrijednosti od 1.450.000,00 eura – rekao je gradonačelnik i istaknuo da je cilj izgradnje ovog Centra zadovoljavanje visokog standard Industrijske zone u Našicama.

Podsjetimo, Centrom industrijske zone osigurat će se poslovni prostori za mikro, male i srednje poduzetnike po povoljnijim uvjetima unajmljivanja od tržišnih uz osiguravanje ostalih usluga administrativne, savjetodavne, tehničke i druge pomoći. Realizacijom projekta dobiti će se dvije zgrade po 1000 kvadrata, jedna uredskog tipa, a druga proizvodnog.

Industrijska zona uskoro u punom potencijalu

Ovom prilikom gradonačelnik je istaknuo da Industrijska zona ima 65 ha te da pripada u srednje velike zone u RH. Funkcionalni dio se prostire na 54 ha, a izgrađeno i spremno za uporabu je 45 ha. Za preostalih 10 ha Industrijske zone trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi, te će nakon toga ona biti u 100% funkciji. Na sadašnjih 45 ha djeluje 20-ak privrednih subjekata koji zapošljavaju 400 zaposlenika, a očekuje se izgradnja i 12 novih privrednih subjekata, pa će broj aktivnih preći 30. 

– Mogu reći sa zadovoljstvom da Industrijska zona započinje živjeti onako kako smo to predvidjeli još prije 20 godina s ciljem da napravimo jednu sinergiju između našeg najvećeg privrednika Nexe d.d. i svih mikro, malih i srednjih poduzetnika koji čine Zonu. – rekao je gradonačelnik.

Rekonstrukcija u Našicama U NAŠICAMA Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju: Pročelje već mami poglede Koordinacijski sastanak lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova i poduzetničkih potpornih institucija NAŠICE Razmjenjuju iskustva i sklapaju partnerstva za uspješnije projekte Potpisan ugovor Vrijedan ugovor Obnova dijela Strossmayerove u Našicama