Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin
labin uveseljava najmlađe

Započinju Dani dječje radosti

Dani dječje radosti
1/2
Foto: Grad Labin
U prosincu dolazi i  Djed Mraz koji će darivanjem poklon paketa razveseliti 500 labinskih mališana

U četvrtak 6. prosinca započinju ovogodišnji Dani dječje radosti u sklopu kojih se tradicionalno labinskim mališanima dodjeljuju poklon paketi Djeda Mraza.

Sveti Nikola prvi će posjetiti labinske mališane i to u četvrtak, 6. prosinca, kada će ga u Starom gradu na Titovom trgu dočekati mališani iz obližnjeg dječjeg vrtića. Kasnije tog dana Sv. Nikola će redom posjetiti i ostalu djecu u svim dječjim vrtićima i osnovnim školama Labina, Rapca i Centru Liče Faraguna.

Foto: ilustracija

U prosincu dolazi i  Djed Mraz koji će darivanjem poklon paketa razveseliti 500 labinskih mališana. Dodjela poklon paketa ove godine vršit će se u ulici Zelenice u sklopu manifestacije Božić u Labinu dana, 22. prosinca 2018. godine u 10,00 sati. Paketiće će primiti mališani koji do 31. prosinca 2018. godine navrše treću godinu života, učenici prvih razreda osnovnih škola i polaznici Centra "Liče Faraguna" Labin.

U prosincu nas očekuju dvije dječje predstave, predstava Teatra Naranča „Djed Mraz ide u penziju“ i predstava Istra Inspirita "Šumska božićna pustolovina".  I Labin Zdravi grad organizira predbožićni nastup radionica Skiribico blu, Minicantanti, XL, mažoretkinje i solista Umjetničke škole Matka Brajše Rašana 14. prosinca u kinu Labin.

Labin preuzeo građanski odgoj po riječkom modelu širenje projekta I Labin preuzeo građanski odgoj i obrazovanje po riječkom modelu

Nastup će imati i humanitarni karakter pa će se prikupljati donacije od strane udruge Mendula za Mariju Kuzmančev Bembić u koju će se uključiti i likovna radionica Vinež koja će poklanjati svoje likovne radove. Djecu će uveseliti i zabavne maskote  iz Zemlje zabave, a polaznice likovne radionice Iktin oslikavat će djeci lice. 

Za vrijeme prosinačkih svečanosti bit će organiziran i vlakić Djeda Mraza koji će voziti od 20. do 22. prosinca s početnom stanicom u ulici Zelenice u centru grada.

Grad Labin Svim petašima poklanjaju se micro:bit računala, a školama roboti