Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Bespovratna sredstva

Zaprešiću 6,1 milijuna kuna za izgradnju Ulice Lusci

Zaprešić
Foto: Grad Zaprešić
Radovi na izgradnji vodovoda već su završeni, a ono što predstoji su radovi na izgradnji sustava javne odvodnje, oborinske odvodnje te same ceste s obostranim nogostupom i javnom rasvjetom

Gradonačelnik Željko Turk potpisao je ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kojim se Gradu Zaprešiću dodjeljuju bespovratna sredstva za projekt izgradnje Ulice Lusci, i to u 100%-tnom iznosu od 6,1 milijun kuna.

Počinje naplata parkiranja u središtu grada Pobuna u Zaprešiću Do sada je bilo besplatno, a od 1. veljače počinje naplata parkiranja

Riječ je o sredstvima dobivenim iz Programa ruralnog razvoja RH, mjere 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, kojim se financiraju projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije, u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, priopćili su iz Grada.

U Zaprešiću se ova potpora odnosi na gradnju ceste u poslovnoj zoni Pojatno, Ulice Lusci, u duljini 730 metara. Radovi na izgradnji vodovoda već su završeni, a ono što predstoji su radovi na izgradnji sustava javne odvodnje, oborinske odvodnje te same ceste s obostranim nogostupom i javnom rasvjetom. Po dovršetku izgradnje Ulice Lusci, planira se i izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici, od Ulice Matije Gupca do novoizgrađene ceste. Cilj je ove mjere poboljšanje infrastrukture ruralnih dijelova, što je vrlo značajno za razvoj manjih naselja, pa se tako provedbom ovog projekta očekuje aktivacija gospodarske zone, koja je proizvodno poslovne namjene, a gdje već postoji i iskazan interes za gradnju.

Radovi Radovi u Zaprešiću Obnavlja se tržnica, prvo je na redu dotrajalo stubište

 

Dom za starije u Zaprešiću Ugodnije mjesto za život Otvorili novi Dom za starije, a još dva su u fazi gradnje