Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Pobuna u Zaprešiću

Do sada je bilo besplatno, a od 1. veljače počinje naplata parkiranja

Počinje naplata parkiranja u središtu grada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
U dvije zone organizirat će se naplata parkiranja od 1. veljače, čemu se Zaprešićani strogo protive te najavljuju referendum. Zaprešićanima nije jasno ni zašto će se u prvoj zoni moći parkirati samo dva sata jer neki od njih u njoj žive

Na jedanaest lokacija prva, a na osamnaest druga zona. Pet, odnosno tri kune po satu od 1. veljače naplaćivat će se parkiranje u središtu Zaprešića, a iako je odluka o tome donesena na sjednici gradskog vijeća još sredinom prosinca prošle godine, građani na sve moguće načine pokušavaju vlasti dati do znanja da oni parkiranje plaćati – ne žele. Okupili su se tako na sjednici vijeća i ovog mjeseca, a sa sobom ponijeli i crvene kartone koje su simbolično uručili gradskom vodstvu.

Radovi Radovi u Zaprešiću Obnavlja se tržnica, prvo je na redu dotrajalo stubište

– Jasno nam je da se parkiranje mora regulirati kod, recimo, placa da se ne događa da netko auto ostavi čitav dan, pa drugi ne mogu doći obaviti svoje poslove, ali u određenim ulicama, na mjestima koje su sami stanari već platili, uvesti naplatu čista je ludost – objašnjavali su crvene kartone Zaprešićani, koje je podržala i oporba, pa na sjednicu vijeća željela uvrstiti točku kojom su predlagali ukidanje naplate parkiranja koje počinje u četvrtak. To im, međutim, nije uspjelo.

– Obrazložili smo sve u dokumentima koje smo uputili svim vijećnicima. Parkirna mjesta pokraj zgrada već su platili stanari koji su mjesta kupovali uz stanove, a argumenti su nam bili i loše iscrtana parkirna mjesta, kao i činjenica da će parking biti skup – rekli su SDP-ovci, dok je dio oporbe predlagao i da se naplata malo drukčije regulira, odnosno da se prvi sat ostavi besplatnim, a ostali se naplaćuju. Zaprešićanima nije jasno ni zašto će se u prvoj zoni moći parkirati samo dva sata jer neki od njih u njoj žive. Povlaštene parkirne karte rješenje su Grada za stanare, koji pak kažu da plaćanjem parkinga samo dobivaju još jedan namet. Najavili su i pokretanje referenduma jer u naplaćivanju parkiranja jednostavno ne vide smisao.

Željeznička pruga Modernizacija Za obnovu pruge Zaprešić-Zabok 80,8 milijuna eura iz EU-a Zaprešić, LAG Lovro Benčević novi predsjednik LAG-a Sava 'Za ruralni razvoj imamo na raspolaganju gotovo 10 milijuna kuna'