Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nastavak radova na poboljšanju infrastrukture u Imotskom

Završen nogostup u imotskoj Ulici Vladimira Nazora

1/3
Foto: Imotski
U četiri godine uređivalo se središte grada, ali jednako tako i gradska naselja

Ulica Vladimira Nazora u Imotskom dobila je novi nogostup, čime je završena gradnja još jednoga od važnih komunalnih objekata u tom gradu. Time se poboljšava prije svega sigurnost pješaka, ali i svih ostalih sudionika u prometu.

Također, iz Grada Imotskog najavljuju nastavak radova na komunalnoj infrastrukturi, pa bi uskoro trebali započeti radovi i na nogostupu u Ulici Gojka Šuška, koja bi trebala dobiti i novu rasvjetu.

Dubrovačko Gradsko vijeće donijelo je novi prostorno-planski i urbanistički okvir Usvojene odredbe GUP-a koje štite prostor i sprečavaju devastaciju

Radovi u svim naseljima

– U Gradu Imotskom smo svjesni da su takvi radovi i projekti važni u životu naših građana pa smo se u posljednje četiri godine potrudili napraviti što više zahvata u rekonstrukciji ulica, kako u samom središtu grada, tako i u gradskim naseljima. Ulagali smo u rasvjetu, ali i u uređenje ulica i prilaza određenim dijelovima grada jer na taj način utječemo na svakodnevni život građana – istaknuo je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Podsjetio je da Grad kontinuirano ulaže i u dječja igrališta, ali i autobusna stajališta, staze i hortikulturu u svim gradskim naseljima.

– Nedavno smo uredili cestu u naselju Kukavice, a započeli smo i s radovima na dječjem igralištu u naselju Lončari – Juroši gdje će se urediti i autobusna nadstrešnica, prilazi, staza autobusnog stajališta, kao i hortikultura na dijelu javne površine – rekao je Budalić te dodao da se sve to odnosi samo na prva tri mjeseca 2021. godine.

– Uistinu je teško nabrojiti sve ono što je Grad Imotski u protekle četiri godine napravio na području infrastrukture i komunalnih radova. Nedavno smo objavili mandatno izvješće za razdoblje od 2017. do 2021. godine, koje je dostupno na službenim mrežnim stranicama Grada te se tamo nalaze svi oni projekti koje smo obećali i realizirali, ali i oni koje nismo obećali, ali smo ih realizirali u protekle četiri godine – ističe gradonačelnik.

OD ROTORA do sjevernog ulaza u Imotski Počinje rekonstrukcija opasnog križanja Vukadinovići koja uključuje i gradnju kružnog toka

Uređenje poduzetničke zone

Naravno, nabrojeni su i svi oni projekti čija je realizacija u tijeku.

– Svakako bih istaknuo da su neki od važnijih komunalnih projekata uređenje parkirališta Doma zdravlja, uvođenje gradskoga parkinga za autobuse uz naplatu dnevnih karata na jezerima, uređenje sustava javne rasvjete i izvještaj o potrošnji javne energije. Isto tako, važno je spomenuti i gradnju ugibališta za školske autobuse u Bleiburškoj ulici u Imotskom, rekonstrukciju opasnog zavoja u toj ulici, uređenje groblja i komunalne infrastrukture u poduzetničkoj zoni. Komunalnom infrastrukturom Grad je opremio i nove zgrade u naselju Bage, u koje su se uselili hrvatski branitelji – naglasio je gradonačelnik Budalić.