Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
OD ROTORA do sjevernog ulaza u Imotski

Počinje rekonstrukcija opasnog križanja Vukadinovići koja uključuje i gradnju kružnog toka

Foto: Grad Imotski
Hrvatske ceste i izabrani izvođač radova Patrlji d.o.o. potpisali su ugovor vrijedan 3,3 milijuna kuna, a dovršetak radova na kružnom toku s tri traka očekuje se za četiri mjeseca

U Imotskom je potpisan ugovor vrijedan 3,3 milijuna kuna za sanaciju opasnog križanja Vukadinovići, odnosno rekonstrukciju križanja državne ceste DC60, županijske ceste ŽC6157 i lokalne ceste LC67161. Potpisali su ga Josip Škorić, u ime investitora radova Hrvatskih cesta d.o.o. i predstavnik odabranog izvoditelja radova, tvrtke Patrlji d.o.o. Rok je za dovršetak radova, odnosno gradnju kružnog toka s tri kraka, četiri mjeseca.

POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA KOJI TREBAJU BITI GOTOVI DO 1. SVIBNJA Za projekt sanacije borilišta Sokol 991.514 kuna

Veća sigurnost

– Naš fokus je bio usmjeren tamo gdje imamo najviše problema u prometu, a to je upravo čvor Vukadinovići. Ukupan broj vozila koji prometuje tim raskrižjem tijekom turističke sezone, ali i u vrijeme blagdana, prelazi 12 tisuća dnevno. Toga su svjesni svi koji žive i prolaze kroz Imotski – rekao je gradonačelnik Imotskoga Ivan Budalić.

Pohvalio je suradnju s Hrvatskim cestama na pripremi i realizaciji nogostupa od Kamenmosta do rotora Vukadinovića te najavio da je i od rotora do sjevernoga ulaza u Imotski planirana izgradnja nogostupa što će povećati sigurnost pješaka i vozača.

– Vjerujem da se neće stati na ovome te da će se nastaviti daljnja izgradnja kako bi se izgradila prometnica Zagvozd – Imotski i granični prijelazi Vinjani Donji i Vinjani Gornji kako bi osigurali nesmetan promet kroz ovo područje – naveo je Budalić najvažniju cestu za Imoćane, od granice do autoceste A1.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, prilikom potpisivanja istaknuo je da se realizacijom ovakvih projekata značajno podiže razina sigurnosti prometa.

Građani i daruvarske udruge dobili su mjesto za rad i prostor za predstavljanje svoga rada Kulturno-društveni centar besplatan za aktivnosti do svibnja 2022. godine

– Ovo je projekt izgradnje kružnog raskrižja, odnosno sanacije opasnog mjesta, a naša osnova zadaća je sigurnost prometa na cestama. O ovom se projektu dugo priča i zadovoljstvo mi je da su se konačno stekli uvjeti kako bi se sanacija ovoga raskrižja provela. Zahvaljujem gradonačelniku i zamjeniku župana na doprinosu u realizaciji kako ovoga, tako i svih projekata na području Grada Imotskoga i zaleđa Splitsko – dalmatinske županije – rekao je Škorić i napomenuo kako je ovo jedan od niza projekata koji zajedno Grad i Hrvatske ceste provode na imotskom području.

– Ono što je kapitalno premještanje je D60, odnosno izgradnja ceste Imotski – Zagvozd. Premijer Plenković obećao je da će do kraja mandata ove Vlade taj projekt započeti. Odabrana je varijanta, usklađuje se prostorno-planska dokumentacija, naručili smo Studiju utjecaja na okoliš. Do kraja 2022. godine raspisat ćemo natječaj za izgradnju te dionice duge 20 km. Nakon toga ostaje još 2,5 km do granice, za što će se također odrediti točna trasa – najavio je Škorić.

Majka svih infrastruktura

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić rekao je da je ovo veliki korak i veliki projekt za Imotski.

ČAZMA Udruge se smjestile u bivšu zgradu Žita

– Držim da će Splitsko-dalmatinska županija s ovim projektima postati moderna mediteranska regija. Cestovna infrastruktura je temeljni preduvjet za život. Budno pratimo aktivnosti Hrvatskih cesta na području Imotske krajine, a majka svih infrastrukturnih bitaka je spojna cesta od Zagvozda do Imotskoga – zaključio je Šošić.