Izbornik
Naslovnica Županije
ČAZMA

Udruge se smjestile u bivšu zgradu Žita

Foto: Grad Čazma
Grad je osigurao 300 tisuća kuna za rad udruga, a uređene su i prostorije u bivšoj zgradi Žita, za što je potrošeno 500 tisuća kuna. Gradonačelnik Pirak potpisao je ugovor o dodjeli 30.000 kuna Udruzi “Naša djeca”

Grad Čazma podržava rad svih svojih udruga financiranjem njihovih programa, no i osiguravanjem prostora za njihov rad. Za rad udruga u 2021. Grad je osigurao 300 tisuća kuna, a uređene su i prostorije u bivšoj zgradi Žita u vrijednosti 500 tisuća kuna, u kojoj su svoje mjesto našle Udruga udomitelja „Veliko srce“, KUD „Graničar“, Gradsko društvo Crvenog križa, Društvo “Naša djeca” i privremeno Hvidra koja će se preseliti u bivšu zgradu Teritorijalne obrane u koju je već uloženo milijun kuna.

Tehnološki park morao se preseliti na drugu adresu IT zajednica u Bjelovaru vrlo brzo bit će stup bjelovarskog gospodarstva

Od Ministarstva Regionalnog razvoja za uređenje je dobiveno još 200 tisuća kuna, dok će za potpuno uređenje biti potrebno uložiti dodatnih 1,3 milijuna kuna.

– Smještaj u toj zgradi naći će naše braniteljske udruge, imat ćemo i spomen-sobu, prostor u kojem ćemo obilježiti ratni put naših branitelja, ali će zgrada biti namijenjena i djeci s poteškoćama u razvoju. Dobit ćemo jedan krasan prostor koji će biti iskoristiv ne samo za one koje sam spomenuo, nego za sve udruge koje rade na području Grada Čazme. Prostora imamo sve više i to mi je drago – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak koji je prilikom obilaska prostora udruga potpisao ugovor s Društvom “Naša djeca” Čazma koje je dobilo 30 tisuća kuna za svoj rad temeljem Javnog natječaja za sufinanciranje projekata od interesa za opće dobro.