Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTPISAN UGOVOR O IZVOĐENJU RADOVA KOJI TREBAJU BITI GOTOVI DO 1. SVIBNJA

Za projekt sanacije borilišta Sokol 991.514 kuna

Foto: Grad Daruvar
Uredit će se drenaža i podloga, postaviti podni sustav, stolice u gledalištu, golovi za rukomet i stupovi za odbojku te nabaviti i montirati LED rasvjeta

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i direktor i vlasnik tvrtke Edel iz Zagreba u Velikoj vijećnici zgrade gradske uprave u Daruvaru potpisali su ugovor o izvođenju radova na sanaciji borilišta Sokol.

Građani i daruvarske udruge dobili su mjesto za rad i prostor za predstavljanje svoga rada Kulturno-društveni centar besplatan za aktivnosti do svibnja 2022. godine

Ovom svečanom činu nazočili su Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Uprave za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vanda Cegledi, zamjenica gradonačelnika, te Ankica Ivesa i Boris Peranović, autori projekta. Radovi bi trebali početi još ovog mjeseca, a krajnji rok za završetak radova je 1. svibnja 2021.

Ukupna vrijednost projekta je 991.514,94 kn, a zajednički ga financiraju Ministarstvo turizma i sporta sa 559.762,21 kn, Savez Čeha sa 200.000,00 kn i Grad Daruvar sa 231.752,73 kn. Projektom će se urediti drenaža i betonsko-asfaltna podloga borilišta, postavljanje specijalnog sportsko-podnog sustava, postavljanje stolica u gledalištu, postavljanje golova za rukomet i stupova za odbojku te nabava i montaža LED rasvjete.

ČAZMA Udruge se smjestile u bivšu zgradu Žita

– Prošle je godine projekt sanacije borilišta Sokol prema tadašnjem Državnom uredu za sport, a današnjem dijelu Ministarstva turizma i sporta, odobren u vrijednosti skoro nepunih milijun kuna. Zahvaljujem se Ministarstvu turizma i sporta na više od pola milijuna odobrenih sredstava i vjerujem da ćemo tijekom ova dva mjeseca uspjeti dovršiti radove – rekao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.