Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Vrtić će biti otvoren do početka nove pedagoške godine i polazit će ga 198 djece

Završena dogradnja vrtića Sjenčica vrijedna 1,2 milijuna eura

storyeditor/2024-08-23/WhatsApp-Image-2024-08-23-at-12_56_47-4.jpeg
1/4
Foto: Osijek RADOVI su obuhvatili i potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu unutarnje stolarije i podova te ličilačke radove.  Nabavljen je i novi namještaj, kao i didaktička oprema
U vrtiću je zaposleno i šest novih odgojiteljica. To je jedan od pet vrtića koje gradimo, a svih pet ide planiranom dinamikom, istaknuo je gradonačelnik Radić

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u petak je obišao završene radove na dogradnji Dječjeg vrtića Sjenčica, jednog od pet osječkih vrtića sufinanciranih sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Novi namještaj

Kako je izvijestio, radovi na vrtiću Sjenčica vrijedni su 1,2 milijuna eura, počeli su u srpnju prošle godine, a uz dogradnju obuhvatili su i potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu unutarnje stolarije i podova te ličilačke radove.  Nabavljen je i novi namještaj, kao i didaktička oprema.

– Vrtić će, kao što smo i planirali, biti otvoren do početka nove pedagoške godine i polazit će ga 198 djece. U vrtiću je zaposleno i šest novih odgojiteljica. To je jedan od pet vrtića koje gradimo, a svih pet ide planiranom dinamikom. Sveukupna vrijednost vrtića je 6,9 milijuna eura, od čega su čak 4,2 milijuna eura bespovratna sredstva iz NPOO-a – rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je i kako je u tijeku javna nabava za nova igrala u tom vrtiću te da će u idućim danima javnosti biti predstavljeni vrtići čiji je završetak planiran do početka pedagoške godine.

RADOVI su obuhvatili i potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu unutarnje stolarije i podova te ličilačke radove.  Nabavljen je i novi namještaj, kao i didaktička oprema
Foto: Osijek RADOVI su obuhvatili i potpunu rekonstrukciju sanitarnih čvorova, izmjenu unutarnje stolarije i podova te ličilačke radove.  Nabavljen je i novi namještaj, kao i didaktička oprema

– Govorimo o dječjem vrtiću Latica na Vijencu Augusta Cesarca, vrtiću Vijenac lipa u Cvjetnom naselju i o vrtiću Tenja, koji je završen i prije roka i koji ćemo također otvoriti 2. rujna. Dječji vrtić na Uskim njivama u Kutinskoj ulici također ide planiranom dinamikom, a bit će gotov do kraja ove godine – izvijestio je gradonačelnik.

Napomenuo je i kako su u Osijeku u posljednjih 30 godina sagrađena dva vrtića, a u mandatu ove gradske uprave bit će izgrađeno više od pet vrtića te će u energetsku obnovu vrijednu 2,5 milijuna eura ići i vrtić Mačkamama.

Novih 400 mjesta

– Gradnjom ovih pet vrtića dobit ćemo 400 novih upisnih mjesta. Proširujemo vrtićke kapacitete, zapošljavamo nove odgojiteljice, a uskoro ćemo predstaviti još lijepih vijesti – kazao je gradonačelnik Radić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević zahvalila je gradonačelniku na prepoznavanju potrebe za gradnjom novih vrtića, ali i za ulaganjem u postojeće.

– Ovaj vrtić na Sjenjaku pravi je primjer toga, gdje su, uz u potpunosti preuređen dio, tri prekrasne nove sobe dnevnog boravka, i sve to zajedno čini jedinstvenu cjelinu koja će dodatno biti zaokružena završetkom potpune renovacije igrališta – istaknula je Mihaljević.

– Osim tri skupine novoupisane djece, mislim da se povratku u obnovljeni vrtić posebno raduju naša djeca koja su prije bila upisana u Sjenčicu, ali su cijelu pedagošku godinu zbog radova bila izmještena u druge podcentre. S njima podjednako uzbuđenje dijele i naše odgojiteljice – zaključila je Mihaljević.

storyeditor/2024-08-23/PXL_110724_117382958.jpg Cilj je povećati razinu ulaganja u modernizaciju Raspisan poziv za dodjelu potpora za promociju proizvoda u poljoprivredi storyeditor/2024-08-23/Vinkovacke_jeseni_1.jpg U središtu otvorenja su priče bake i djeda Predstavljen program 59. Vinkovačkih jeseni – "Ruke šokačkih spomenika" storyeditor/2024-08-26/Prostor_umirovljenika.jpg Pri kraju radovi na društvenom domu u Podgrađu Podokićkom Nova fasada pridonijet će i boljoj toplinskoj izolaciji