Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

Završena pješačka staza u Brezovcu

1/3
Foto: Bjelovar
Najavljena je sanacija i izgradnja dijela nogostupa na Križevačkoj cesti, a radovi počinju ovog ljeta

Dovršena je izgradnja zadnjeg dijela pješačke staze u Brezovcu i to prigradsko naselje sada ima neprekinutu pješačku stazu od Bjelovara do Novih Pavljana. Radovi su obuhvatili zacjevljenje putnog jarka, izradu oborinske odvodnje, ugradnju cestovnih i rubnjaka za stazu, asfaltiranje staze i proširenje ceste. U posljednje tri godine izgrađeno je oko 800 metara staze, ukupne vrijednosti od oko 160.000 eura.

Nastavljaju radove

Kako dovršeni radovi izgledaju na terenu, provjerio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, koji je sa suradnicima i predsjednikom Mjesnog odbora Goranom Sabljićem obišao Brezovac.

– Nogostup je napravljen u zadnje tri godine, takav je bio dogovor s predsjednikom Mjesnog odbora – rekao je Brajdić najavivši sanaciju te izgradnju dijela nogostupa na Križevačkoj cesti, čiji se početak očekuje već ovog ljeta. Riječ je o dionici od Ulice Nove Plavnice do Ulice I. Cankara, ukupne dužine 650 metara.

– Znam da će sada neki građani reći da treba nogostup u Zvijercima, slažem se, ali molim ljude da budu strpljivi jer nije moguće odjednom sve svuda napraviti – dodao je.

Naime, premda Grad ulaže velik novac kako bi poboljšao kvalitetu života svojih građana – trenutačno se na području Bjelovara i prigradskih naselja odvijaju investicije vrijedne 27 milijuna eura, s ciljem poboljšanja infrastrukture – teško je istovremeno raditi na više mjesta jer nije riječ o malim ulaganjima.

Sigurnost mještana

Predsjednik Mjesnog odbora Brezovac Goran Sabljić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Gradom kada je riječ o dogovorima vezanima za ulaganja. Rekao je i da je nogostup od iznimne važnosti u naselju, posebice zbog velikog broja djece koja tu žive.

– U naselju je puno djece, ovom pješačkom stazom poboljšat će se i njihova i sigurnost drugih mještana. Prije desetak godina napravljeno je prvih 1300 metara nogostupa, od početka Brezovca do vatrogasnog doma. Ostao je drugi dio koji je bio prioritet, s obzirom na to da su tu i autobusna stajališta, djeca idu u školu. U dogovoru sa zamjenikom gradonačelnika Brajdićem prije dvije godine napravljeno je 200 metara nogostupa, lani još oko 300 metara prema Novim Pavljanima i ostao je ovaj dio od nekih 200 metara da završimo tu priču – kazao je Sabljić dodavši da je sada u naselju prioritetna izgradnja kanalizacije.

Javni poziv za potpore u poljoprivredi U gradskom proračunu za 19 mjera osigurano 110.000 eura Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku gradilišta Javna odvodnja u naselju Gornje Plavnice košta 800.000 eura BOK fest BJELOVAR Počeo jubilarni 20. BOK fest – život i srce Bjelovara i Bjelovarčana