Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

Počeo jubilarni 20. BOK fest – život i srce Bjelovara i Bjelovarčana

BOK fest
1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Bjelovarske odjeke kazališta otvorio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Otvorenjem izložbe fotoreportera Pixsella Damira Špehara “20 godina BOK festa” u petak su počeli još jedni Bjelovarski odjeci kazališta. Službeno ih je u atriju Gradskog muzeja otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u prisutnosti gradonačelnika Darija Hrebaka i njegova zamjenika Igora Brajdića te mnogih uzvanika.

Doprinos kulturi

U obraćanju je Jandroković istaknuo dugogodišnju tradiciju održavanja festivala naglasivši ne samo njegov značaj za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju već i cjelokupni doprinos hrvatskoj kulturi. Čestitao je umjetničkom direktoru glumcu Goranu Navojcu na organizaciji BOK Festa, kao i tadašnjoj gradonačelnici Đurđi Adlešič na iniciranju ovog kulturnog projekta.

– Ovaj nam festival pokazuje da se isplati biti čovjek. Zato ga čuvajte najmanje sljedećih 20 godina – kazao je Jandroković.

Na izložbi u muzeju na oko 800 Špeharovih fotografija prikazan je presjek 20 godina BOK-a, i to ne samo na pozornici, već fotografije otkrivaju i sve ono što se događalo izvan dasaka koje život znače, poput popratnih događanja, koncerata, druženja glumaca.

– Velikih 20 godina jednog od najboljih kazališnih festivala u Hrvatskoj, s više od 200 odigranih predstava u Bjelovaru. BOK je za Bjelovarčane puno više od festivala, on je život i srce Bjelovara. Čestitam svima onima koji su zadnjih 20 godina volonterski radili i odricali se da bi danas BOK bio onakav kakvim se ponosimo. Hvala, naravno, i Goranu Navojcu, alfi i omegi BOK-a na sjajnih 20 godina organiziranja festivala – rekao je po otvaranju festivala gradonačelnik Dario Hrebak.

Nakon otvorenja, odigrana je i prva predstava u Domu kulture – crnogorska monodrama “Potonja ura Njegoševa” u kojoj glumi Slobodan Marunović. U središnjem gradskom parku nakon predstave održan je koncert BOK Alfa Jukebox na kojemu su uz pjevače nastupili i glumci Mila Elegović, Goran Bogdan, Jelena Perčin te, naravno, umjetnički direktor BOK-a Goran Navojec.

Festivalska događanja

Podsjetimo, BOK fest traje do 9. svibnja. Na repertoaru je devet predstava u 11 izvedbi. BOK fest izlazi i izvan Doma kulture, točnije predstave će se igrati i u bjelovarskom zatvoru, Domu za starije osobe te u Čazmi.

Ovaj vikend održat će se i popularna popratna festivalska događanja – Izložba glumaca, rukometni BOK turnir, Retro party te veliki koncert na otvorenom u Velikom Trojstvu pod nazivom “Svjetionik nad Panonskim morem”. Danas je u Domu kulture u 20 sati na repertoaru predstava “Tko se boji Virginije Woolf” kazališta Ulysses. 

Javni poziv za potpore u poljoprivredi U gradskom proračunu za 19 mjera osigurano 110.000 eura Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku gradilišta Javna odvodnja u naselju Gornje Plavnice košta 800.000 eura utrka u Bjelovaru BJELOVAR Fun Run Bjelovar uz trčanje nudi dobru zabavu u cijelom gradu