Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Gradonačelnik Dario Hrebak u obilasku gradilišta

Javna odvodnja u naselju Gornje Plavnice košta 800.000 eura

Foto: Bjelovar
Grade se novi kanalizacijski priključci, nova kanalizacijska mreža. Stotinjak kućanstava dobit će priključak na modernu kanalizaciju, kaže Hrebak

Aglomeracija, konstrukcija obnova zgrada stradalih u potresu, ali i projekti koji se rade mimo njih, slika je to brojnih građevinskih zahvata koji se provode na području Bjelovara.

Gradonačelnik Dario Hrebak obilazi ih gotovo svakodnevno pa je tako s direktorom Vodnih usluga Ivanom Ivančićem obišao gradilište sustava javne odvodnje u naselju Gornje Plavnice.

– Radi se o posebnom projektu vrijednom nešto više od 800 tisuća eura, bez PDV-a. U nadležnosti je Vodnih usluga koje su ga same osmislile i projektirale. Grade se novi kanalizacijski priključci, nova kanalizacijska mreža. Stotinjak kućanstava dobit će priključak na modernu kanalizaciju, primjerenu 21. stoljeću – rekao je Hrebak.

Investicija je to Vodnih usluga, no gradonačelnik kaže kako će projekt biti prijavljen na natječaje Hrvatskih voda te vjeruje da bi putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti radovi mogli biti sufinancirani i do 80 posto od ukupne investicije.

Direktor Ivan Ivančić ističe da je gradnja sustava javne odvodnje u Gornjim Plavnicama ujedno i stvaranje pretpostavke za daljnje širenje mreže odvodnje. Izvođač radova u Gornjim Plavnicama je AMB GRADNJA d.o.o. iz Zagreba, a rok za završetak je kraj listopada ove godine. 

BJELOVAR U Bjelovaru sve spremno za jubilarni, 20. BOK festival utrka u Bjelovaru BJELOVAR Fun Run Bjelovar uz trčanje nudi dobru zabavu u cijelom gradu Bjelovar Na Veliki petak Građanima podijeljeno 1000 porcija šarana i papalina