Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
BJELOVAR

Fun Run Bjelovar uz trčanje nudi dobru zabavu u cijelom gradu

utrka u Bjelovaru
1/2
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Utrka se održava 10. lipnja i odvija na pet i deset kilometara i štafetno

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije Bjelovar će opet biti okupljalište trkača iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Atletski klub Bjelovar, uz potporu suorganizatora Grada Bjelovara, Udruge GO2 i Saveza školsko-sportskih društava Bjelovarsko-bilogorske županije 10. lipnja organizira utrku Fun Run Bjelovar. Peto je to izdanje ove utrke koja se odvija na pet i deset kilometara te štafetno četiri puta po dva i pol kilometra kroz središte grada.

Prebačena s rujna

Svi zainteresirani mogu se prijaviti od ovog tjedna putem internetske stranice www.stotinka.hr, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić sa suradnikom za odgoj, obrazovanje i sport Zdravkom Pavecom te predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček.

Utrka se inače održavala u rujnu, ali da bi se izbjeglo poklapanje s utrkom Bilogora trail koja se tada održava, Fun Run Bjelovar prebačena je na lipanj. Iz grada najavljuju kako će tog dana u središtu Bjelovara biti živo, naći će se za svakoga po nešto, a sve će upotpuniti i dobra glazba.

– Planira se i prodaja domaćih, lokalnih proizvoda, bit će i DJ, glazba... Dobra zabava kroz cijeli Bjelovar, kao što je to bilo i prije dvije godine – rekao je Brajdić.

Predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček priželjkuje da na utrci bude petstotinjak trkača i da ovogodišnji Fun Run bude najveći do sada.

– Što se tiče same trase, bit će vrlo slična kao i proteklih godina. Nadam se da će kompletni radovi oko parka biti gotovi, što bi bilo lijepo predstavljanje za ljude koji dođu izvana, da vide što se sve napravilo u gradu – kazao je.

Na prijašnjim izdanjima utrke sudjelovali su i državni rekorderi, državni prvaci, vrhunski sportaši, no ponajviše je bilo rekreativaca, što i jest poanta, da se što više ljudi bavi sportom.

– Imamo dobrih trkača u Bjelovaru, sve ih je više. Posebno bih volio istaknuti Matea Ledinskog koji je ove godine u borbi za ulazak u reprezentaciju Hrvatske, što se tiče trail trčanja. Lani je u Hrvatskoj Kontinental trail ligi od 472 natjecatelja na srednjim stazama bio ukupno drugi. Nadam se da će ove godine osvojiti prvo mjesto, kako bi mogao ući u reprezentaciju Hrvatske, što bi bio stvarno sjajan uspjeh i za naš klub – rekao je Kovaček.

Poziv za prijavu

Zamjenik pročelnika Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport Zdravko Pavec na konferenciji za medije kazao da je da će grad i organizacijski i financijski popratiti utrku Fun Run, pozvavši i mlade i stare da se prijave za sudjelovanje.

Bjelovar Na Veliki petak Građanima podijeljeno 1000 porcija šarana i papalina U povodu završetka natječaja za izvođača radova na termalnoj bušotini Predstavljena studija geotermalnih potencijala na području Bjelovara BJELOVAR Tri javna poziva za financiranje 31 udruge u kulturi