Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
U povodu završetka natječaja za izvođača radova na termalnoj bušotini

Predstavljena studija geotermalnih potencijala na području Bjelovara

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Na natječaju je bio jedan ponuđač, španjolska tvrtka IPM, a podizvođač će za nju biti hrvatska tvrtka Crosco

U povodu završetka natječaja za izvođača radova na termalnoj bušotini u Velikom Korenovu predstavljena je studija geotermalnih potencijala na području Bjelovara. Pretpostavlja se da se u Velikom Korenovu na oko 1500 metara dubine nalazi voda temperature oko 70 stupnjeva kojom bi se trebale grijati buduće toplice, zona Korenovo, bjelovarski Sajam... Na natječaju je bio jedan ponuđač, španjolska tvrtka IPM, a podizvođač će za nju biti hrvatska tvrtka Crosco.

– Nadam se da će izvođači nakon potpisivanja ugovora za otprilike pola godine nabaviti potreban materijal. Vjerujem da ćemo sredinom jeseni početi bušiti – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako je ukupna vrijednost radova 3,5 milijuna eura, od čega 1,3 milijuna daju Norveška, Lihtenštajn i Island. Grad još čeka rezultate natječaja Fonda za regionalni razvoj na kojem su zatražili milijun eura. Ako se to ostvari, grad će s milijun eura sufinancirati radove, pojasnio je Hrebak.

Da bi postao posve energetski neovisan grad, Bjelovaru treba od pet do sedam bušotina. Jedna od mogućih lokacija je i na gradskom nogometnom stadionu, rekao je gradonačelnik i izrazio nadu da će geotermalna i solarna energija grad dovesti do potpune energetske neovisnosti.

BJELOVAR Tri javna poziva za financiranje 31 udruge u kulturi Treća faza projekta Zaželi-Bjelovar O 186 starijih osoba šest mjeseci brinut će se 31 žena BJELOVAR Nicolin 'sat iz mašte' najbolji na natječaju