Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Advent Poreč

Zbog lošeg vremena, koncert Vatre odgađa se za subotu

Poreč
Foto: Grad Poreč
Prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Slatko jutro na kojoj će posjetitelji moći besplatno degustirati čokoladne slastice i božićne kolače pripremljene od učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, održat će se, umjesto ove, iduće subote

Drugu večer porečkog Adventa obilježila je dupkom ispunjena Mala galerija Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u kojoj je otvorena izložba u sjećanje na Renca Kosinožića – Moje more. Istovremeno, na Trgu Matije Gupca porečka vokalna skupina Le Parentine zagrijala je okupljenu publiku istarskim, talijanskim, albanskim i makedonskim napjevima. Uz to, za najmlađe je organizirano čitanje bajki u Kućici Djeda Mraza.

Zbog najavljene kiše, programi najavljeni za danas i sutra ujutro na Trgu Matije Gupca neće se održati. Koncert Vatre prebacuje se na sutra u 21 sat, a kao uvertira u dobar provod, s početkom u 19.30 sati, održat će se koncert Febre. Prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Slatko jutro na kojoj će posjetitelji moći besplatno degustirati čokoladne slastice i božićne kolače pripremljene od učenika Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, održat će se, umjesto ove, iduće subote s početkom u 10 sati na Trgu Matije Gupca. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno.

Sutra u 18 sati na Trgu Matije Gupca održat će se dječja predstava „Zimski san“ udruge Birikina, i to s glavnim likovima Božanom - koja predstavlja Božić, Silvestrom - koji je predstavnik Nove godine i Zvjezdanom - koja predstavlja zvijezdu repaticu.

Kako dobra atmosfera oko porečkog Adventa, unatoč kiši, ne bi stala pobrinut će ugostitelji sa svojom ponudom u adventskim kućicama, besplatno klizalište i glazba na Trgu Matije Gupca danas kroz cijeli dan, kao i programi Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč. S početkom u 17 sati, u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice održat će se edukativna radionica Petkom u pet, na temu „Knjižnično novo ruho“, dok vas u porečkom kinu očekuju filmovi Coco i velika tajna te Kraljica pokera, priopćili su iz Grada Poreča.