Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Hrvatski odbojkaši u Osijeku na pripremama i domaćim kvalifikacijskim utakmicama

Zbog odličnih uvjeta i publike i odbojkaške reprezentacije izabrale Osijek

Foto: Osijek
– Odbojka je, s oko 2 milijuna kuna, drugi sport po izdvajanjima. Imamo 9 klubova sa 467 natjecatelja. Uz to, čak 23 darovitih mladih odbojkaša i odbojkašica stipendisti su Grada Osijeka – kaže gradonačelnik Radić

Osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se s predstavnicima ženske i muške odbojkaške reprezentacije Hrvatske i Hrvatskog 
odbojkaškog saveza. Naime, obje su reprezentacije za svoju bazu za pripreme te domaće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo izabrale upravo Osijek.

– Osobito mi je zadovoljstvo što su odbojkaške reprezentacije Hrvatske, ženska i muška, izabrale upravo Osijek za mjesto svojih priprema, kao i za domaće kvalifikacijske utakmice. Oni nisu gosti u gradu Osijeku, nego jesu, i tako se osjećaju, domaćini, što nam je izuzetno drago. Drago nam je i što su zadovoljni uvjetima koje imaju u Osijeku, kao i našom publikom – izjavio je gradonačelnik Ivan Radić.

– Grad Osijek je zasigurno, uz Zadar, destinacija u Hrvatskoj koja pruža najbolje uvjete za pripreme naših reprezentacija. Već četvrtu godinu smo ovdje i zaista se osjećamo kao kod kuće. Od smještaja, uvjeta u dvorani, ne može biti bolje. Voljela bih zahvaliti i osječkoj publici zbog atmosfere koju smo doživjeli u dvorani. Predivna podrška s tribina i pozitivna energija koja je usmjerena prema našim odbojkašima. Hvala svim Osječanima – istaknula je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Grad Osijek, istaknuto je, izdvaja znatna proračunska sredstva za sport.

– Odbojka je, s oko 2 milijuna kuna, drugi sport po izdvajanjima. Imamo 9 klubova koji okupljaju 467 registriranih natjecatelja, uz 133 člana sportskih škola. Uz to, čak 23 darovitih mladih odbojkaša i odbojkašica stipendisti su Grada Osijeka – zaključio je gradonačelnik Radić.