Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
NOVA OSNOVNA ŠKOLA

Zbog škole i vrtića Sjever primamljiv za stanovanje mladim obiteljima

Bjelovar škola
Foto: Bjelovar
Projekt gradnje nove osnovne škole s dvoranom prijavljen na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja

Projekt gradnje nove osnovne škole s dvoranom na sjeveru Bjelovara ovih je dana i službeno prijavljen na javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt je to vrijedan nešto manje od 20 milijuna eura, a realizacija bi trebala započeti na jesen.

– Ovo smo čekali desetljećima, školu zahvaljujući kojoj će svi učenici u Bjelovaru školu pohađati u jednoj smjeni. Prije ovoga Ministarstvo znanosti već je odobrilo naš idejni projekt, prema njihovim uputama smo doradili glavni projekt te ga danas i službeno prijavili Ministarstvu – ispričao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Prema najavama gradonačelnika Hrebaka, projekt bi trebao biti odobren u roku od mjesec dana nakon čega Grad može krenuti u javnu nabavu. Ako se priča odvije prema zamišljenom planu i programu, radnici bi na gradilište trebali doći već u rujnu ove godine.

– Vjerujem kako će projekt biti brzo odobren jer je u ovom slučaju procedura brža nego inače. Naime, ne čeka se da se prijave svi projekti, nego se obrađuju kako dolaze, s obzirom na to da za sve ima dovoljno novca, ukupno oko dvije milijarde eura. Svi su u potpunosti financirani iz državnog proračuna – kaže Hrebak kojega veseli i blagi pad cijene građevinskih usluga, što znači da bi i gradnja nove škole i dvorane mogla državu koštati manje nego što je prvotno predviđeno.

Ako radovi počnu kako se Hrebak nada, u rujnu ove godine, prvi učenici bi u novu školsku zgradu mogli krenuti u školskoj godini 2027./2028. U neposrednoj blizini ovih se dana počeo graditi i vrtić što je uvelike doprinijelo razvoju naselja koje neslužbeno nosi naziv Sjever, a sve je primamljivije mladim obiteljima. 

storyeditor/2024-03-22/bjelovar_a_ministar_i_brajdic.jpg "Sve predmete koji su dospijevali u Zagreb od sada ćemo mi rješavati" Grad Bjelovar preuzima upravljanje dijelom nekretnina u vlasništvu RH Radovi na pružnom prijelazu u Lugu Investicija Vade se šine i počinju radovi na proširenju pružnog prijelaza u Lugu storyeditor/2024-03-18/bjelovar_aa_foto_1.jpg Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je Gradu Bjelovaru sredstva Uručeni ugovori za dva nova vrtića: uskoro bez listi čekanja