Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Prigodni paketi za obitelji u potrebi pred Uskrs

"Želimo da Uskrs svi proslave dostojanstveno"

1/3
Foto: Vinkovci
Jedna od obitelji koje su dobile uskrsni paket jest i ona Franje Mesaroša koji živi sa suprugom Mirjanom i kćeri Katarinom

Povodom predstojećega blagdana Uskrsa Grad Vinkovci i Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i ove su godine organizirali podjelu prigodnih paketa za obitelji u potrebi, a sve s ciljem da im se osiguraju barem najosnovnije prehrambene namirnice kako bi blagdan Uskrsa mogli proslaviti dostojanstveno. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako već tradicionalno za Božić i Uskrs pripremaju pakete namirnica za obitelji kojima je potrebna pomoć.

– Svake godine u proračunu osiguramo desetak tisuća eura za ovu namjenu. Tako smo i ove godine osigurali 37 paketa za najugroženije obitelji u Vinkovcima. Također, imamo i 44 paketića za djecu koje ćemo u suradnji s našim Crvenim križem podijeliti. Želimo im sretan Uskrs, a ako smo im malo olakšali tešku situaciju, nama je drago i vjerujem da smo uspjeli u želji koju smo imali na početku ovoga projekta – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Jedna od obitelji koje su dobile uskrsni paket jest i ona Franje Mesaroša koji živi sa suprugom Mirjanom i kćeri Katarinom. Kaže da, dok je mogao raditi, radio je, kao i da se sada nada starosnoj mirovini. Dok je radio, ništa im nije nedostajalo, ali se sve promijenilo kada se teško razbolio i završio na bolničkom liječenju. Kaže da su zahvalni za darove Grada, odnosno svih sugrađana koji neće dozvoliti da bilo kome za Uskrs nedostaje barem ono osnovno kao što su suhomesnati proizvodi, jaja, sir i ostalo. U blagdanskoj poklon-kutiji našlo se i ostalih osnovnih namirnica koje koristi svako kućanstvo.

– Koliko je da je. Mi smo uvijek zadovoljni i s malo. Dobro će doći kada živimo od socijalne pomoći. Mjesečno je to 365 eura, a nas je troje i svi smo teško bolesni. Supruga Mirjana je 90% invalid i ne može hodati, a kći i ja imamo visok šećer – rekao je Mesaroš.

VINKOVCI Na nekadašnjem odlagalištu Papuk niknut će sportski centar Vinkovci u top 6 hrvatskih gradova po izdvajanjima za mlade Stipendije za 315 studenata i 60 srednjoškolaca VINKOVCI Najstarija vinkovačka osnovna škola proslavila 70 godina rada