Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Sveta Nedelja

"Zimski cajti" uz klizalište, veliki ledeni tobogan i brojne koncerte

Manifestacija Zimski cajti
1/3
Foto: Grad Sveta Nedelja
Na velikom klizalištu u parku ispod Župne crkve Presvetog Trojstva organizirat će se i novogodišnji "afterparty" na klizaljkama, a plesat će se uz grupu Vigor

Uz vatreni nastup Indire Forze 3. prosinca otvoreni su Zimski cajti, adventska manifestacija u Svetoj Nedelji s pregršt zabavnih događanja. Manifestaciju "Zimski cajti" u Svetoj Nedelji otvorio je gradonačelnik Dario Zurovec, a u sklopu programa nastupio je klizački klub "Medo" s izvedbom "Čudesna šuma na ledu".

– Ove godine imamo veće klizalište i najveći ledeni tobogan koji simulira bob-stazu te očekujemo da će biti vrlo popularan. Bogat nam je glazbeni program, ali i onaj gastronomski. Cajti će ostati otvoreni do 7. siječnja i pozivam sve da nas posjete i dobro se zabave – istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec koji je najavio i novogodišnje iznenađenje.

Najduži ledeni tobogan

– Organizirat ćemo i takozvani "after" nakon Nove godine. Prvi dan nove godine još ćemo se jednom zabaviti uz dobar koncert, na klizaljkama ili ispred pozornice – dodao je Zurovec.

Uz vatreni nastup Indire Forze, mnogobrojni posjetitelji klizali su se, spuštali niz ledeni tobogan te zabavljali uz bogatu ugostiteljsku ponudu. Veliko klizalište od 450 četvornih metara smješteno je u parku ispod Župne crkve Presvetog Trojstva. Klizalište će biti otvoreno svakim danom od 10 do 22 sata, osim blagdanom ili za vrijeme održavanja škole klizanja. Uz samo klizalište nalazi se i adventska atrakcija, najduži ledeni tobogan u Hrvatskoj, dug 50 metara, gdje mališani, ali i oni veći, mogu uživati u spuštanju.

– Ovo doba godine donosi nam pregršt dobre zabave, veselja i zajedničkog druženja. Velik dio programa posvećen je djeci koju će zabavljati dječji zborovi, plesni klubovi, klizaonice i olimpijade uz školu klizanja. Uz brojne koncerte i ugostiteljsku ponudu, u parku se nalaze brojne blagdanske dekoracije koje su izvrsna kulisa za fotografije kao uspomene sa Zimskih cajta – istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Svete Nedelje Renata Vlahović. Najavila je i kako će se u gradskoj knjižnici održavati radionice i pričaonice, a u prostorijama Turističke zajednice Božićna maštaonica uz prigodno čitanje priča.

"Afterparty" na klizaljkama

Tijekom manifestacije posjetitelje tako očekuje pregršt dobre zabave, nastupi glazbenih sastava Eter, The Sway Band, Christmas party uz DJ-a Alena Markeza, novogodišnji after na klizaljkama uz grupu Vigor, te koncert grupe Queen Sensation, a na programu koji traje do 7. siječnja su i glazbeni programi za najmlađe, olimpijade na ledu i vesele klizaonice.

Priznanja za poseban doprinos dodijeljena su Branku Čerkezu, Ivanu Čačkoviću, Zlatku Ivančiću, Nevenku Čižmešiji, Ivanu Člekoviću, Krešimiru Turku, Dragi Francetiću, Mariju Švigiru, Stjepanu Klemenčiću i Damiru Mareniću Iz godine u godinu broj intervencija se povećava Vidim i iskustvo i mladost. To znači da naše vatrogastvo ima budućnost Sveta Nedelja Mia Mitrović Sveta Nedelja usvojila desetogodišnju strategiju razvoja zelene infrastrukture ROK JE 25. LISTOPADA Potrebno je prijaviti se isključivo putem SOM aplikacije Natječaj za dodjelu stipendija Učenicima 80, a studentima 120 eura stipendija