Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Advent u Poreču

Žive jaslice, koncerti, predstave, besplatne delicije i četiri dočeka Nove godine

Advent u Poreču
1/5
Foto: Grad Poreč
Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju posjetitelje na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre

Paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u srcu starogradske jezgre jučer u 17 sati otvoreno je drugo izdanje najljepšeg adventa u Istri. Program se nastavio koncertom Baredinesaura te animacijom na ledu za naše najmlađe, a posebno iznenađenje bio je dolazak sv. Nikole, priopćili su iz Grada. Program otvorenja završio se promocijom albuma #samoljubav svima poznatog porečkog pjevača, Gordana Gregurovića Goga.

Organizator Grad Poreč-Parenzo ove je godine, zajedno s partnerima Valamar Rivierom i Plavom lagunom, te suorganizatorima TZ Poreč, TZ Istra, Uslugom Poreč, Gradskom knjižnicom i Pučkim otvorenim učilištem, Sportskom zajednicom i Udruženjem obrtnika, te svim porečkim školama, vrtićima i brojnim udrugama, organizirao još bogatiji program kroz četrdesetak dana programa. Među brojnim novitetima, ove godine nikako ne smijete propustiti:

Uprizorenje živih jaslica iz Sv. Lovreča

Prijatelji iz Sv. Lovreča će u nedjelju, 10. prosinca 2017., održati uprizorenje svojih nadaleko poznatih živih jaslica na porečkom adventu. Gostovanje u Poreču Lovrečanima će biti prvo ovogodišnje uprizorenje, a program će na Trgu Matije Gupca početi u 17 i trajati do 20 sati, sa sveukupno tri uprizorenja. Posjetitelje će u nedjelju dočekati betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, kao i stari zanati, dok će priču ukazanja pratiti pripovjedač te zbor s prikladnim pjesmama.

Brojni koncerti i predstave

Kako bi svatko na ovogodišnjem Adventu mogao pronaći nešto za sebe, organizatori su se pobrinuli kako ni ove godine ne nedostaje raznolikih izvođača i dječjih predstava. Uz brojne lokalne bendove poput Alfa Time Banda, Bluse Brajdersa, Baredinesaura, Farabuti banda, Tedi Lion banda, limene glazbe iz Sv. Lovreča i porečkih zborova Joakim Rakovac, Mosaico i Le Paentine, posebno izdvajamo koncerte Vatre, Gustafa, Songkillersa, božićni koncert Jelene Radan i Meritas, Nenu Belana i Fiumense, Night Expressa i Cirkusa. Za djecu će i ove godine biti organizirane dječje predstave petkom i subotom udruge Birikina i Istrainspirit, dok ih bogat program očekuje i u Gradskoj knjižnici Poreč i Pučkom otvorenom učilištu Poreč na radionicama, predstavama i Uredu Djeda Mraza.

Porečka bajka

Tradicionalni blagdanski program Grada Poreča-Parenzo Porečka bajka za mališane vrtićkog uzrasta ponovno će se, od 18. do 21. prosinca, održati u bajkovitoj Villi Polesini, koja će biti odlična scenografija za omiljeno događanje u godini. Tijekom održavanja Porečke bajke, Grad Poreč-Parenzo osigurao je poklon paketiće i kazališne predstave za čak 1400 porečke djece.     

Besplatne delicije na Slatkom i Badnjem jutru

Zbog velikog prošlogodišnjeg interesa, besplatna degustacija čokoladnih slastica i božićnih kolača, koju će za posjetitelje Adventa Poreč pripremiti učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, ove će se godine održati dva puta i to 9. i 16. prosinca 2017. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti tisuće slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća i to potpuno besplatno. Za nedjeljno Badnje jutro, 24. prosinca, organizirano je tradicionalno druženje gradonačelnika sa sugrađanima uz besplatan bakalar i vino, te koncert Baredinesaura.

Novost koju donosimo ove godine razveseliti će mališane – svakoga dana od 17 do 19 sati u bajkovito uređenoj kućici Djeda Mraza očekuje ih svijet mašte, veselja i druženja uz Djeda Mraza i njegove vjerne vilenjake.

Četiri dočeka Nove godine

Na tradicionalnom svečanom dočeku Nove godine na glavnom gradskom trgu – Trgu slobode ove će godine brojne okupljene zabavljati Parni valjak, dok će se na Trgu Matije Gupca paralelno organizirati doček uz DJ Stanka Bondžu, za sve one želje nešto drugačije provoda i ambijenta. Kao uvertira u pravi doček, na porečkom Adventu nas 31. prosinca u podne očekuje Dječji doček Nove godine uz dječji vatromet i predstavu Teatra Naranča, a za one najraspoloženije 1. siječnja organizirana je i repriza dočeka uz Night Express!

Podsjećamo, svi posjetitelji svakodnevno moći uživati u klizanju i to uz besplatan najam opreme na besplatnom klizalištu u periodu od 6. prosinca pa sve do konca zimskih praznika, 14.siječnja. Svim će posjetiteljima na raspolaganju biti i treneri koji će se pobrinuti o dodatnoj sigurnosti i zabavi. Radno vrijeme klizališta bit će svakog dana od 10 do 22 h, dok će tijekom blagdana radno vrijeme biti sljedeće: 24.12. od 10 do 18 h, 25.12. od 12 do 21 h, 31.12. od 10 do 18 h, 01.01. od 12 do 21 h.

Promotivne cijene hrane, pića i slastica očekuju posjetitelje na adventskim kućicama koje će raditi svakoga dana od 10 do 23 sata, a tu je i besplatan adventski vlakić od tržnice do starogradske jezgre.