Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Odlučuje gradonačelnik

Znate nekog s iznimnim dostignućem, prijavite ga za priznanje Grada

Zaprešić
Foto: Grad Zaprešić
Grad Zaprešić nagrađuje za zasluge i rezultate u području znanosti, obrazovanja, kulture, sporta, gospodarstva...

Grad Zaprešić raspisao je pozivni natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Zaprešića za 2018. godinu.

Nagrade i priznanja dodjeljuju se građanima Zaprešića, ali i drugim fizičkim ili pravnim osobama koje djeluju na području Grada, a koje na bilo koji način pridonose njegovu razvoju i promidžbi. Grad Zaprešić nagrađuje ih i odaje im priznanje za zasluge i ostvarene rezultate u području znanosti, obrazovanja, kulture, sporta, gospodarstva i svih ostalih kojima utječu na ukupan društveni život.

Javna priznanja koja dodjeljuje Gradsko vijeće Grada Zaprešića su titula počasnog građanina, nagrada za životno djelo i godišnja nagrada, dok gradonačelnik donosi odluku o dodjeli ostalih nagrada, odnosno, povelja, plaketa, medalja, zahvalnica i diploma.

Obrazložene prijedloge Odboru za javna priznanja mogu podnijeti svi zainteresirani građani, udruge, tijela mjesne samouprave, radna tijela Gradskog vijeća i Gradonačelnika te druge pravne osobe, zaključno do 20. rujna 2018. godine.

Javna priznanja bit će uručena prigodom obilježavanja Dana Grada, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 13. listopada.

Više informacija o samim javnim priznanjima te načinu podnošenja prijedloga dostupno je na službenim stranicama Grada Zaprešića.

Zaprešić ulaže u djecu i mlade te u njihovo obrazovanje Gradska uprava puno ulaže u poboljšanje uvjeta odgoja i obrazovanja Zaprešić - grad mladih, ali i najobrazovanijih u Zagrebačkoj županiji