Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Svjetski kup u gimnastici Dobro World Cup održat će se od 9. do 12. lipnja u dvorani Gradski vrt

Zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene stižu u Osijek

1/2
Foto: Osijek
– Kup će se prenositi diljem  svijeta, što pridonosi i popularizaciji sporta, ali vidljivosti grada Osijeka. Dobro World Cup jedan  je od brendova grada Osijeka, stoga ćemo ga nastaviti i ubuduće podržavati - rekao je gradonačelnik Ivan Radić

Trinaesto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici Dobro World Cup održat će se od 9. do 12. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt. 
U Osijek stižu brojne zvijezde europske i svjetske gimnastičke scene, a za odličja će se nadmetati i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičari poput olimpijaca Tina Srbića, Filipa Udea, Ane Đerek, Tijane Korent, ali i osječkih aduta Roberta Seligmana i Aurela Benovića.

Turistički značaj

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u najavi ovog spektakla podsjetio je kako gimnastika u Osijeku, uz streljaštvo, njeguje najdulju tradiciju.

– Kup će se prenositi diljem  svijeta, što pridonosi i popularizaciji sporta, ali vidljivosti grada Osijeka. Dobro World Cup jedan  je od brendova grada Osijeka, stoga ćemo ga nastaviti i ubuduće podržavati. Osim sportske i turističke važnosti, njime promoviramo i zdravi život – kazao je gradonačelnik Radić.

Dubravko Šimenc iz Hrvatske turističke zajednice rekao je kako su turizam i sport najvrednije što Hrvatska ima te svrstao Dobro 
World Cup u Osijeku u top-događanja.

– Siguran sam da će naši gosti iz cijelog svijeta i ovog dijela Europe doživjeti ono najbolje od  Slavonije, a to su gostoprimstvo, 
hrana i sve što istok Hrvatske nudi – kazao je Šimenc.

Direktor Dobro World Cupa  Vladimir Mađarević istaknuo je kako je Svjetski kup u Osijeku jedan od najbolje organiziranih kupova u kalendaru svjetske gimnastičke organizacije.

– Samim time su i broj natjecatelja i njihova kvaliteta na vrlo visokoj razini. Osvajači svjetskih i olimpijskih medalja uvijek rado  dođu u Osijek. Očekujemo između 100 i 150 sportaša iz 30 zemalja iz cijelog svijeta. Radujemo se navijačkoj atmosferi koja Osijek izdvaja od ostalih gradova jer naši ljudi i navijači natjecanju uvijek daju kvalitetu više – podcrtao je.

Najduža špaga na svijetu

Najava natjecanja bit će popraćena organizacijom već poznate Najduže špage na svijetu 28. svibnja u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Splitu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku. Trinaesto izdanje Dobro World Cupa organiziraju Hrvatski gimnastički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek – Žito uz potporu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o., Ministarstva turizma i sporta, HTZ-a i osječke te županijske TZ. Dožupan Mato Lukić naglasio je da OBŽ “uvijek podupire ovakva natjecanja te će to činiti i ubuduće”.