Izbornik
Naslovnica
BUDUĆI CENTAR ZA KULTURU ZDRAVLJA

Obnova dvorca u Cabuni

Projekt je vrijedan 56,258.680 kuna
Foto: Kristijan Toplak
Ukupna vrijednost projekta Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna prijavljenog na poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema iznosi 56,258.680 kuna.

Odlične vijesti stigle su na adresu Virovitičko-podravske županije u vezi s projektom Centra za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna. “Obavještavamo vas da je projektni prijedlog Virovitičko-podravske županije uspješno registriran u sustavu eFondovi.

Premijer Plenković u Našicama Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održana u Našicama Rekonstrukcija dvoraca Pejačević, dvaju trgova i vile Greger u Našicama vrijedna je 100 milijuna kuna

Vaš projektni prijedlog uspješno je prošao 2. fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava koja obuhvaća administrativnu provjeru i provjeru prihvatljivosti prijavitelja i partnera, provjeru prihvatljivosti projekta i aktivnosti, provjeru prihvatljivosti izdataka – troškova projektnog prijedloga te ocjenu kvalitete”, stoji u dopisu ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica upućenog Virovitičko-podravskoj županiji. Nositelj projekta je Županija, a partneri su Općina Suhopolje i županijska Turistička zajednica. Projekt je pripremila VIDRA Agencija za regionalni razvoj.

– Virovitičko-podravska županija se posljednjih godina pozicionirala kao županija koja je prepoznatljiva po revitalizaciji objekata kulturne baštine na svom području i njihova stavljanja u funkciju turizma. Uz obnovu dvorca Pejačević u Virovitici koji je projekt Grada Virovitice, europskim i županijskim sredstvima obnovili smo ruševnu kuriju u Kapela Dvoru pretvorivši je u hotel Kurija Janković s četiri zvjezdice. Od propadanja smo spasili dvorac Janković u Suhopolju koji je Centar za posjetitelje, a slijedom toga obnovit ćemo i dvorac Janković u Cabuni. To će biti četiri obnovljena dvorca u krugu od samo 20 kilometara. Po tome smo jedinstveni u Hrvatskoj – naglasio je župan Igor Andrović.

Svečanom sjednicom županijske Skupštine obilježen je Dan Virovitičko-podravske županije PROJEKT SLAVONIJA Europskim novcem obnavljaju dvorce, ali i grade sustave navodnjavanja

Ukupna vrijednost projekta Centar za kulturu zdravlja – dvorac Janković Cabuna prijavljenog na poziv Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine na području Slavonije, Baranje i Srijema iznosi 56,258.680 kuna. Projekt će se provoditi 36 mjeseci.

Još iz rubrike