Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Projekt koji će značajno doprinijeti ravnopravnosti u pristupu kvalitetnom odgoju i obrazovanju

30.000 eura za školu engleskog i Male tamburaše

storyeditor/2024-08-04/Snimka_zaslona_2024-08-03_001743.png
Foto: Shutterstock Ministarstvo demografije i useljeništva sufinancirat će provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti

Općina Dubrava uspješno se aplicirala na pilot-projekt – javni poziv jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a koji je objavljen od Ministarstva demografije i useljeništva. Kao rezultat, dodijeljena su joj sredstva u maksimalnom iznosu od 30.000 eura.

Do sada su kraći programi u vrtiću bili sufinancirani tako što se pokrivao trošak ugovora o djelu s provoditeljima aktivnosti, dok su članarinu pokrivali roditelji. Ovim sredstvima Općina Dubrava osigurat će provođenje navedenih aktivnosti za krajnje korisnike u potpunosti besplatno. Sredstva će omogućiti i provedbu edukativnih aktivnosti u koje spada kraći program engleskog jezika koji se provodi u dječjem vrtiću Dubrava. Financirat će se i kulturne aktivnosti kao što je program "Mali tamburaši" koji se provodi u Osnovnoj školi Dubrava, ali i one sportskog karaktera, odnosno kraći sportski program koji se provodi u dječjem vrtiću Dubrava te program "Univerzalna škola sporta – mali prvaci".

Ovaj projekt značajno će doprinijeti ravnopravnosti u pristupu kvalitetnom odgoju i obrazovanju, povećat će se kvaliteta života djece kroz druženje, kreativno izražavanje i razne inkluzivne aktivnosti koje se provode putem edukativnih, kulturnih i sportskih radionica. 

storyeditor/2024-08-02/bacic-butkovic-260724-24.jpg Jedinicama lokalne samouprave Bačić uručio ugovore vrijedne više od 400.000 eura storyeditor/2024-08-03/Gradonacelnica_Skrobot_-_Dan_pobjede.JPG Prisjetili se i hrabrosti te žrtve branitelja Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti storyeditor/2024-08-02/a_dvorac_cabuna_foto_kristijan_toplak.jpg Najmlađi će ovdje moći naučiti kako su se igrali naši stari i što su radili grofovi Dvorac Janković u Cabuni postat će Centar za kulturu zdravlja