Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Prisjetili se i hrabrosti te žrtve branitelja

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

storyeditor/2024-08-03/Gradonacelnica_Skrobot_-_Dan_pobjede.JPG
1/2
Foto: Grad Samobor UVELIČALI SVEČANOST Molitvu je izrekao župnik Ivica Cik, a prisustvovali su i Petra Škrobot te članovi Samoborske narodne garde

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u samoborskom Parku domovinske zahvalnosti obilježen je Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovim se blagdanom s ponosom prisjećamo 5. kolovoza 1995. i vojno-redarstvene operacije Oluja kojom su oslobođena okupirana područja naše domovine.

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su predstavnici gradske uprave Grada Samobora, ratni zapovjednici 151. brigade, predstavnici Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, izaslanstvo roditelja, rodbine i prijatelja poginulih branitelja, izaslanstvo samoborskih vatrogasaca, gradskih udruga i institucija te gosti.

Nakon što su okupljeni imali priliku čuti imena 62 branitelja s područja Samobora i Svete Nedelje koji su za slobodnu domovinu dali ono najvrjednije, svoje živote, minutom šutnje odana im je počast.

Okupljenima se obratio predsjednik Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, brigadir u miru Josip Mahović, koji je okupljenima čestitao Dan pobjede i podsjetio na borbena djelovanja tijekom VRO Oluja. Napomenuo je kako sloboda naše domovine ovisi samo o nama i o našim mladima kojima je ostavljamo za budućnost.

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja
Foto: Grad Samobor Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Gradonačelnica Petra Škrobot poručila je kako je ovo dan kada se prisjećamo hrabrosti i žrtve branitelja koji su svoje živote položili za slobodu i neovisnost naše domovine.

– Danas se prisjećamo svih onih koji su hrabro stali u obranu Hrvatske tijekom Domovinskog rata, svih onih koji su se borili za našu slobodu i dostojanstvo. Njihova hrabrost, požrtvovnost i ljubav prema domovini ostavili su trajni pečat u našim srcima i uvijek ćemo ih se s ponosom sjećati. Danas također zahvaljujemo svim obiteljima naših branitelja, koje su podnijele neizmjernu žrtvu i odricanje kako bi njihovi najmiliji mogli braniti našu domovinu. Njihova podrška i ljubav bili su neizostavan dio borbe za slobodu i neovisnost – istaknula je.

Prigodne riječi i molitvu izrekao je i samoborski župnik Ivica Cik, a svečanost su tradicionalno uveličali i članovi Samoborske narodne garde. 

storyeditor/2024-07-26/vrtic_heresin.jpg Dodatnih 330 mjesta za djecu jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta Veliki dječji vrtić na dvije etaže za 14 grupa bit će dovršen u proljeće storyeditor/2024-07-29/ugovori_-_kuce.jfif Potpisani ugovori Još sedam obitelji gradit će kuće na gradskoj zemlji storyeditor/2024-07-26/MZB.jpg Suradnja Međimurske županije i Grada Preloga na više projekata Obnova školske dvorane, sustav odvodnje, dogradnja srednje škole, turizam...