Izbornik
Naslovnica Općine Tisno
osvojili brojne nagrade

Branitelji se bore protiv PTSP-a kroz radnu terapiju u masliniku

Branitelji u svom masliniku beru masline i prave vrhunska ulja
1/20
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Od 2004. godine do danas osvojili su 20 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane medalje za kvalitetu ulja na Medunarodnim natjecanjima maslinara i uljara

Brojni branitelji oboljeli od PTSP-a sudjelovali su, zajedno sa svojim obiteljima, u pravoj radnoj akciji branja maslina u Tišnjanskoj Dubravi u Tisnom, koja im je ujedno i radna terapija.

U svom Radno terapijskom, rehabilitacijskom i edukativnom centru "Maslinik" u zaleđu Pirovca branitelji od kraja 2001. godine provode svoje vrijeme, a dobitnici su i brojnih nagrada za proizvodnju maslinovog ulja.

Od 2004. godine do danas osvojili su 20 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane medalje za kvalitetu ulja na Medunarodnim natjecanjima maslinara i uljara.

1/20 Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Radi se o masliniku koji je 2011. godine bio potpuno zapušten te se nije mogao ni uočiti, no zahvaljujući vrijednim braniteljima sada je to pravi veliki maslenik. Branitelji su izgradili put do maslina, posadili mlade masline i izgradili sanitarne prostorije, kućicu za alat i kuhinju, a i postavili su kontejner za druženje, sistem za navodnjavanje kap po kap te izgradili suhozid.

Rad u masliniku pomaže oboljelim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji da se kroz radnu terapiju najučinkovitije bore sa svojom bolešću, ali i prenose stečeno znanje u svoje maslinike.

Zasad je postavljena statua bojovnika u prirodnoj veličini Spomenički kompleks Popis svih biogradskih žrtava u Domovinskom ratu Tisno riva od mosta do plaže Vila Uskoro kreće uređenje Istočne Gomilice u Tisnom