Izbornik
Naslovnica Općine Tisno 514 pregleda
Načelniku Tisnog Ivanu Klarinu uzeli 1200 kuna

Dao ostavku u Saboru prije tri tjedna pa ga globili jer nije dolazio na sjednice

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ostavka SDP-ovca Ivana Klarina u Saboru prihvaćena je tek jučer, kad se napokon sastala Mandatno-imunitetna komisija

Napokon! – komentar je Ivana Klarina, načelnika Tisnog i dojučerašnjeg saborskog zastupnika SDP-a na odluku saborske Mandatno-imunitetne komisije koja je prihvatila ostavku što ju je podnio prije tri tjedna. Klub zastupnika SDP-a još nije predložio nikoga tko bi ga zamijenio u Saboru.

Ostavka nije prihvaćena do jučer jer se Mandatno-imunitetna komisija nije ni sastajala zato što SDP nije odlučio tko će Klarina zamijeniti u sabornici što je Klarinu, kako kaže, izazvalo niz administrativnih problema.

– Od 15. rujna obnašam isključivo dužnost načelnika Općine Tisno i trebao sam se odjaviti kao saborski zastupnik i prijaviti ako načelnik, međutim, još se vodim kao saborski zastupnik – kaže Klarin koji je prestao dolaziti i na sjednice Sabora pa je za rujan njegov vijećnički paušal umanjen za 1200 kuna zbog nedolazaka.

Primanja mu nisu najvažnija

Ostavku je odlučio dati kako je obrazložio zbog velikih obveza u Tisnom pa je ocijenio da ne može kvalitetno obnašati obje dužnosti, međutim nije tajna kako nije u ljubavi s aktualnim vodstvom SDP-a Krajem godine podnio je ostavku i na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije. Tada je ostavku obrazložio “nepovjerenjem novog stranačkog vodstva”. Međutim, nije izašao iz stranke i zadržao saborski mandat, već je ostao u SDP-u i mandat vratio stranci.

– Bilo bi nemoralno da trgujem s mandatom kojega nisam dobio preferencijalnim glasovima niti na neovisnoj listi već zato što je ondašnje stranačko rukovodstvo imalo povjerenje u mene i stavilo me visoko na listu. Bez obzira na to slažem li se s vodstvom i jesam li zadovoljan stanjem u stranci, ja neću trgovati ni s kim, a ne daj j Bože s vladajućima – kaže Klarin, koji ističe da za njega ne postoji nijedna druga politička opcija.

Kaže mu se znatno smanjuju primanja nakon ostavke koju je podnio, ali to mu nije najvažnije. Klarin ne zna tko će mu biti zamjena, a ne znaju to još niti u SDP-u. Neslužbeno, u njihovom Klubu zastupnika doznajemo da je Klarin, iako je ostavku medijski ranije najavio službeno podnio tek prije nekoliko dana.

– Vjerojatno je čekao da se razriješi situacija oko Davora Bernardića – komentirali su u Klarinovoj stranci. Ivana Klarina može zamijeniti netko s liste SDP-a u 9. izbornoj jedinici.