Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Ugostili 13. moto i biciklističko druženje

Dubravu okupirali ljubitelji vožnje na dva kotača

Općina Dubrava bila domaćin 13. moto i biciklističkog druženja
Foto: DUBRAVA

Općina Dubrava i Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Kapela početkom travnja bili su domaćini 13. moto i biciklističkog druženja za sve vozače mopeda, motocikala, quadova i bicikala. Druženje koje je okupilo više od 800 vozača organizirali su Auto moto klub Križevci, Općina Dubrava te križevačka policijska postaja, kao i gradska uprava.

U crkvi svete Margarete u Dubravi održan je blagoslov vozača, koji je u povodu početka motociklističke sezone posvećen zaštiti u prometu, odgovornoj vožnji i čuvanju velike obitelji motociklista i biciklista.

Druženje je nastavljeno u Novoj Kapeli uz Memorijalni turnir Vilko Sever u znak sjećanja na istaknutog motociklista koji je na početku Domovinskog rata s članovima Prvog hrvatskog motokluba Zagreb osnovao Moto satniju koja se uključila u obranu Hrvatske, a Sever je donirao i servisirao prve motocikle za postrojbe Hrvatske vojske. U Novoj Kapeli se nalazi i njegov spomenik.

Dobre vijesti iz Općine Dubrava stižu i za ljubitelje nogometa. Krajem prošlog mjeseca, naime, općinski načelnik Tomislav Okroša s Ministarstvom turizma i sporta potpisao je ugovor kojim je Općini Dubrava dodijeljen iznos od 300.000 eura za rekonstrukciju i uređenje nogometnog terena na Sportsko-rekreativnom centru u Dubravi, a potpisivanju je prisustvovala i ministrica Nikolina Brnjac.

– Veliki je ovo poticaj za razvoj sporta u našoj općini i nastavak razvoja škole nogometa u Dubravi koja ima više od 150 registriranih sportaša zbog čega želim uputiti posebnu zahvalu ministrici Nikolini Brnjac – kazao je Okroša tijekom potpisivanja ugovora.

Oduševljenje ne skrivaju ni članovi Nogometnog kluba Dubrava koji je trenutačno vodeći u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi istok.

– Hvala vam na ovome, velika je to stvar za sve nas. Jedva čekamo – poručili su iz kluba. 

dogradnja vrtića Rekonstrukcija i dogradnja 2,3 milijuna eura za Dječji vrtić Dubrava storyeditor/2024-03-22/REGIONALNI_CENTAR.jpg Projekt od 10 milijuna eura U Dubravi niče Regionalni centar za razvoj stočarstva VELIKI PROJEKT Dubrava dobiva i novi sustav navodnjavanja