Izbornik
Naslovnica Općine Donji Andrijevci
Obilježen Dan općine Donji Andrijevci

Gavran: Život u općini nastojimo učiniti ugodnim našim stanovnicima

storyeditor/2024-04-14/Dan_opcine_2.jpg
1/2
Foto: Radio Slavonija Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Nakon formalnog dijela program proslave nastavio se na Trgu kralja Tomislava

Općina Donji Andrijevci nizom je programa, u svečanom i veselom tonu, proslavila svoj dan i 31. obljetnicu osnutka.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su brojni gosti, uključujući župana Danijela Marušića, predsjednika Županijske skupštine Peru Ćosića, državnu tajnicu Dunju Magaš te brojne načelnike drugih brodsko-posavskih općina.

Načelnik općine Vedran Gavran dao je pregled realiziranih općinskih projekata te predstavio planove za napredak općine. Posebno je istaknuo projekt gradnje i opremanja dječjeg vrtića "Vila Zvončica" koji bi s radom trebao početi početkom sljedeće kalendarske godine. Istaknuo je kako se gradnjom vrtića rješava problem brojnih roditelja s područja općine, a ujedno i osiguravaju uvjeti za cjelovit i skladan razvoj djece.

Kao važne strateške općinske projekte naveo je i provedeni projekt gradnje javne rasvjete u Sredancima te vodoopskrbu u općinama Velika Kopanica i Donji Andrijevci, a najavio je i važan projekt gradnje pješačkih i biciklističkih staza.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Nakon formalnog dijela program proslave nastavio se na Trgu kralja Tomislava
Foto: Radio Slavonija Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. Nakon formalnog dijela program proslave nastavio se na Trgu kralja Tomislava

– Kontinuiranim radom na poboljšanju efikasnosti naše općinske uprave, prijavom na razne pozive Europske unije za sufinanciranje projekata i suradnjom s našim udrugama, partnerima i suradnicima nastojimo život u našoj općini učiniti ugodnim našim stanovnicima, a na tome ćemo i dalje raditi – istaknuo je Gavran.

Predsjednik Općinskog vijeća Marin Degmečić izdvojio je nekoliko važnih novina donesenih u proteklom razdoblju. Naime, Općinsko vijeće ukinulo je cenzus za jednokratne potpore studentima, a povećalo cenzus za ostvarivanje prava umirovljenika na prigodne poklon bonove povodom blagdana.

Nakon završetka svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Nakon formalnog dijela, program proslave nastavio se na Trgu kralja Tomislava. Održana je čobanijada u organizaciji NK Tomislav na kojoj je sudjelovao velik broj ekipa, a posjetitelje su odličnim nastupima zabavili mališani iz udruge "Leptir" te tamburaški sastav "Kas".

storyeditor/2024-04-12/novi_vrtic.jpeg Gradonačelnik Radić obišao gradilište vrtića U novi vrtić u Cvjetnom naselju mališani će krenuti već najesen storyeditor/2024-04-12/smz_b_slager_cesta_lekenik.jpg Potpisani ugovori sa Županijskom upravom za ceste Nastavak rekonstrukcije cesta u Lekeniku i Kutini storyeditor/2024-04-11/zz_b_foto.jpg Odluka o primopredaji Zagrebačka županija preuzela 287 predmeta vezanih uz upravljanje nekretninama