Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpisani ugovori sa Županijskom upravom za ceste

Nastavak rekonstrukcije cesta u Lekeniku i Kutini

storyeditor/2024-04-12/smz_b_slager_cesta_lekenik.jpg
Foto: SMŽ SUFINANCIRAT će se radovi izvanrednog održavanja ceste u Kolodvorskoj ulici u Pešćenici kojima se cesta proširuje

Župan Ivan Celjak je u zgradi Općine Lekenik nazočio potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste 3292.

Riječ je o Kolodvorskoj ulici u naselju Pešćenica na području općine Lekenik.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ-a Stipo Šapina, a sufinancirat će se radovi izvanrednog održavanja ceste u Kolodvorskoj ulici u Pešćenici.

– Ta je cesta važna za stanovnike Pešćenice, s obzirom na promet koji se odvija tom dionicom. Važno je da se cesta proširuje, što će omogućiti još veću sigurnost za sve sudionike prometa. Vrijednost radova je oko 100.000 €, duljina je oko 1600 m, a današnji posjet Lekeniku koristimo za provjeru radova na gradnji ceste u Orlekoviću, duljine 4,2 km, a vrijednost radova iznosi oko 3,3 milijuna €. Cesta u Orlekoviću vrlo je važna jer povezuje dvije općine, isto tako i dvije županije, a ujedno spajamo i Sisačku biskupiju – istaknuo je župan Celjak.

I u Kutini je u istome tjednu potpisan sličan sporazum između gradonačelnika Kutine Zlatka Babića i ravnatelja Županijske uprave za ceste SMŽ-a Stipo Šapina.

Vrijednost ovog Sporazuma je 1,2 milijuna eura, a rekonstruirat će se ukupno 8,6 kilometara ceste ove godine. Od toga je gotovo dva kilometra na području naselja Čaire, zatim jedan kilometar na području naselja Jamarice, 4,2 km na području naselja Međurić te 1,5 km u centru Kutine. 

storyeditor/2024-04-12/cazma_a_dom_hrv_foto.jpg Dom hrvatskih branitelja u Čazmi otvorio Gordan Jandroković Dužnost nam je da razvijamo državu kakvu su naši branitelji sanjali storyeditor/2024-04-11/Bazen_2.jpg Omiljeni sportsko-rekreacijski centar u gradu Energetska obnova vinkovačkog bazena te novi i moderni sadržaji storyeditor/2024-04-14/samobor.jpg Javni poziv za potporu za kapitalna ulaganja Samobor daje potpore za zapošljavanje u malom gospodarstvu