Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Jesensko zasjedanje

Izaslanstvo gradova, općina i županija na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu

Izaslanstvo općina, gradova i županija u Strasbourgu
Foto: Udruga općina
Jesensko zasjedanje obilježilo je nekoliko važnih tema, poput prevencije korupcije i promoviranje etike u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, zlouporabe javnih resursa u predizbornoj kampanji, status Roma i Putnika (travellers) u uvjetima jačanja rasizma i ksenofobije te sudjelovanje žena u lokalnoj i regionalnoj politic

Novoizabrano izaslanstvo hrvatskih gradova, općina i županija sudjelovalo je na 31. plenarnoj sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu koja se održala od 19. do 21. listopada, priopćili su iz Udruge općina.

Na sjednici su sudjelovali Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije (voditelj izaslanstva), Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka (zamjenik voditelja izaslanstva), Dunja Magaš, zamjenica župana Brodsko-posavske županije, Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice i Mirko Mališ, načelnik Općine Čačinci.

Jesensko zasjedanje obilježilo je nekoliko važnih tema, poput prevencije korupcije i promoviranje etike u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, zlouporabe javnih resursa u predizbornoj kampanji, status Roma i Putnika (travellers) u uvjetima jačanja rasizma i ksenofobije te sudjelovanje žena u lokalnoj i regionalnoj politici. Drugog dana plenarnog zasjedanja jedna od točaka dnevnog reda bila je posvećena izvješću o nadzoru nad primjenom Europske povelje o lokalnoj samoupravi u Republici Hrvatskoj.