Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
JOŠ JEDAN VAŽAN PROJEKT U OPĆINI GUNJA

LED rasvjeta zamjenjuje postojeće žarulje

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
Za zamjenu u svim ulicama trebalo bi 1,1 milijuna kuna, Općina nema taj novac pa će se javljati na natječaje

U Općini Gunja započeo je projekt zamjene postojećih žarulja javne rasvjete LED rasvjetom, a provodit će se u nekoliko faza.

Započinje gradnja Dječjeg vrtića u Gunji Za projekt vrijedan 5,5 milijuna kuna izabiru se izvođači radova

– Ovo sada je prva faza projekta u okviru kojega ćemo postaviti LED rasvjetu u 17 ulica.

Općina je kroz program na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2021. godini, koje je provelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, osigurala iznos od gotovo 125 tisuća kuna – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Dodaje i kako će se projekt zamjene žarulja s LED rasvjetom nastaviti i dalje, ali i da će intenzitet ovisiti prije svega o osiguranim sredstvima. Plan je da se kompletan projekt podijeli u tri faze. Prema riječima Gutića, za zamjenu postojećih žarulja i postavljanje LED rasvjeta u svim ulicama u Općini Gunji potrebno je osigurati više od 1,1 milijun kuna, a ta sredstva općina nema.

POBOLJŠAVANJE ŽIVOTNIH UVJETA U Gunji će u jesen 2022. biti otvoren i prvi dječji vrtić

Stoga će se i dalje javljati na natječaje i tako parcijalno provoditi ovaj projekt koji je od velike važnosti za Općinu, ali i koji će puno značiti i samim mještanima.

– Riječ je o važnom projektu koji će u godinama koje dolaze donijeti puno toga Gunji.

Kao prvo, smanjit ćemo potrošnju električne energije i postojeće troškove. Slijedom toga, bit će smanjeno i opterećenje u trafostanici.

NAGRADE ŽUPANIJSKIM POBJEDNICIMA Za prva mjesta na natjecanjima 300 kuna

Sredstva koja na taj način uštedimo moći ćemo iskoristiti na nekoj drugoj strani.

Uz to, postavljanjem LED rasvjete osigurat ćemo da javna rasvjeta radi tijekom cijele noći, a ne kao do sada – rekao je Gutić.