Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
NAGRADE ŽUPANIJSKIM POBJEDNICIMA

Za prva mjesta na natjecanjima 300 kuna

Foto: Općina Gunja
Rekorder je učenik 6.a razreda Petar Šokčević koji je osvojio čak pet prvih mjesta na županijskim natjecanjima, i to u geografiji, informatici, matematici, tehničkoj kulturi i natjecanju Čitanjem do zvijezda.

U Općini Gunja upriličeno je primanje učenika iz Osnovne škole Antun i Stjepan Radić koji su na županjskim natjecanjima osvojili prva mjesta. Kako bi ih nagradili, ali i potaknuli druge učenike na učenje, općinske vlasti donijele su odluku da će učenici i njihovi mentori dobiti po 300 kuna za svako osvojeno prvo mjesto.

DIGITALIZACIJA Dubrovčani uključeni u upravljanje svojim gradom: Mogu vidjeti koliko se troši

Tako su novčanu nagradu Općine Gunja, za koju su sredstva osigurana u općinskom proračunu, kao i vrećice s prigodnim darovima među kojima je bila i monografija o povijesti Gunje, dobili učenici Sandra Zelić (Lidrano) kao i Armena Ahmetović i Ibrahim Čajtinović (islamski vjeronauk) te njihovi mentori Tamara Gutić Filipović i Idriz Bešić. Rekorder je učenik 6.a razreda Petar Šokčević koji je osvojio čak pet prvih mjesta na županijskim natjecanjima, i to u geografiji, informatici, matematici, tehničkoj kulturi i natjecanju Čitanjem do zvijezda. Za njegove uspjehe Petra je Općina nagradila prigodnim poklonima te iznosom od 1500 kuna ukupno. Prema odluci Općine, novčanu nagradu za te uspjehe dobili su i njegovi mentori Branka Došen, Ivana Marić, Marijana Lucić, Svjetlana Lučić i Anita Tufekčić.

– Smatramo da je ovo jedan način da te učenike nagradimo. Nije jednostavno biti prvi u školi, a kamoli u cijeloj županiji, tako da su uspjesi naših učenika za svaku pohvalu – rekao je načelnik Općine Gunja Ante Gutić. Posebno je pritom istaknuo Petra Šokčevića koji je osvojio pet prvih mjesta. – Imali smo do sada učenike s dva ili tri prva mjesta u županiji, ali nikad nismo imali nikoga s pet. Ne znam hoće li se to ikada ponoviti – rekao je Gutić.