Izbornik
Naslovnica Općine Udruga općina
Glavni tajnik Udruge općina Bruno Hranić:

Lokalne vlasti imaju važnu ulogu u pametnom pristupu energiji i okolišu

Bruno Hranić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Glavni tajnih Udruge općina Bruno Hranić, ujedno i član Predsjedništva Odbora regija EU i EPP kooridnator za ENVE povjerenstvo održao je govor na Klimatskoj konferenciji lokalnih i regionalnih vlasti

Glavni tajnih Udruge općina Bruno Hranić, ujedno i član Predsjedništva Odbora regija EU i EPP kooridnator za ENVE povjerenstvo, sudjelova je na Klimatskoj konferenciji lokalnih i regionalnih vlasti u Marakešu 14. studenoga gdje je održao i govor, priopćili su iz Udruge općina.

- Svake godine svjedoci smo sve većih i češćih posljedica klimatskih promjena: od velikih temperaturnih oscilacija i poplava u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske do visokih temperatura i požara u primorskom dijelu. Posljedice klimatskih promjena sve su vidljivije u turizmu, energetskom sektoru, industriji i na čovjekovom zdravlju, međutim njihovi učinci najviše zahvaćaju poljoprivredu, ovisnu o vremenskim prilikama koje utječu na proizvodnju. Kako bismo suzbili negativan utjecaj klimatskih promjena potreban je drugačiji pristup i prilagodba već nastalim učincima, a ovdje ključnu ulogu imaju upravo lokalne i regionalne vlasti koje mogu i moraju poticati razvoj pametnih pristupa energiji i okolišu i više ulagati u obnovljive energije - izjavio je Hranić.