Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
OPĆINA DUBRAVA

Mališanima moderniji vrtić, a odgojiteljicama veće plaće i koeficijenti

Počeli su radovi na najvećem i najvažnijem projektu, rekonstrukciji i dogradnji dječjeg vrtića
1/2
Foto: Općina Dubrava
Počeli su radovi na najvećem i najvažnijem projektu, rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Dubrava koji će time postati najmoderniji i jedan od najvećih na ovom prostoru. Kapacitet će biti 200 djece, a imat će i sportsku dvoranu

Općina Dubrava je za projekt "Rekonstrukcija i dogradnja zgrade javne i društvene namjene – dječji vrtić" osigurala sredstva kroz mjeru 7.4.1. Izvođači radova uvedeni su u posao 12. rujna, a rok za izvršenje radova je 16 mjeseci, odnosno do 2025. godine.

– Mjesta će biti za svu djecu s područja općine Dubrava i više neće biti neupisane djece i liste čekanja, što mi je san, cilj i želja vodilja otkako radim ovaj posao – istaknuo je načelnik Tomislav Okroša.

Središnji državni ured za demografiju i mlade pozitivno je ocijenio projekt Općine Dubrava usmjeren na poboljšanje materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Dubrava.

U protekloj godini dobivena sredstva utrošena su na opremanje parka za djecu u Dječjem vrtiću Dubrava.

Ove godine putem poziva "Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini" Središnji ured dodijelio je 18.333 eura odnosno 138.129,99 kuna.

Novim ulaganjima poboljšat će se standard u predškolskom odgoju te djeci omogućiti ljepši boravak u vrtiću.

DODIJELJENI UGOVORI S predstavnicima općina i gradova u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici susrela se državna tajnica Željka Josić Uručeni ugovori Općini Dubrava 19.440 eura za sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Osnovica za zaposlene od 1. rujna 2023. iznosi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura Odgojiteljice u fokusu Povećanje plaća u Općini Dubrava već drugu godinu zaredom DODIJELJENI UGOVORI S predstavnicima općina i gradova u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici susrela se državna tajnica Željka Josić Gotovo 20 tisuća eura Općini Dubrava dodijelio je Središnji državni ured za demografiju i mlade Mladim obiteljima sufinancirat će stanovanje, prijave otvorene do 30. rujna