Izbornik
Naslovnica Općine
Gotovo 20 tisuća eura Općini Dubrava dodijelio je Središnji državni ured za demografiju i mlade

Mladim obiteljima sufinancirat će stanovanje, prijave otvorene do 30. rujna

DODIJELJENI UGOVORI S predstavnicima općina i gradova u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici susrela se državna tajnica Željka Josić
Foto: Općina Dubrava

Središnji državni ured za demografiju i mlade temeljem provedenog pilot-projekta javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu na sufinanciranje troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. donio je odluku o raspodjeli financijskih sredstava Općini Dubrava, kojoj je dodijeljen maksimalan iznos od 19.440 eura. Ugovore je predstavnicima gradova i općina u srpnju u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici dodijelila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić. Općina Dubrava objavila je javni poziv, a prijave su otvorene do 30. rujna.

– Središnji državni ured za demografiju i mlade prepoznao je stanovanje i rješavanje stambenog pitanja kao ključan problem s kojim se mladi i mlade obitelji danas susreću – kazala je državna tajnica Josić te podsjetila na stambene mjere koje Vlada RH provodi od 2016., poput povoljnih APN kredita, a istaknula je i kako je u procesu izrade Nacionalni plan stambene politike do 2030., čiji je jedan od ciljeva stambeno zbrinjavanje mladih.

Općina Dubrava jedna je od 43 jedinice lokalne samouprave Republike Hrvatske koje su ostvarile potporu, a koje su podijeljene u tri grupe. Prva grupa uključuje tako općine i gradove s područja Sisačko-moslavačke županije, kojima je namijenjeno 58.320 eura, drugu čine jedinice lokalne samouprave od I. do IV. indeksa razvijenosti za koje je osigurano 187.200 eura, dok je za treću grupu koju čine razvijeniji gradovi i općine, od V. do VIII. indeksa razvijenosti, osigurano 443.520 eura. 

LJETOVANJE će i iduće godine biti organizirano za učenike četvrtih razreda osnovnih škola Nastavak suradnje dviju županija Učenici će i sljedeće ljeto besplatno ljetovati u Splitu Grad Vinkovci i gradska uprava uložili su više od pola milijuna kuna u novu vatrogasnu opremu JVP Vinkovci predstavio izvješće o radu za 2022. godinu U godini 174 intervencije – od gašenja požara do spašavanja Djeca uživala u Podravkinom zdravom doručku Onbilježen Europski tjedan mobilnosti Od prvih plodova 'Šume hrane' pripremali su se zdravi smoothieji