Izbornik
Naslovnica Općine
Odgojiteljice u fokusu

Povećanje plaća u Općini Dubrava već drugu godinu zaredom

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Osnovica za zaposlene od 1. rujna 2023. iznosi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura
Foto: Općina Dubrava

Općina Dubrava i predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture u Kulturnom centru Dubrava postigli su uspješan dogovor i potpisali IV. izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za zaposlene u Dječjem vrtiću Dubrava. Potpisivanje novog ugovora omogućuje poboljšane materijalne uvjete za zaposlenike te je rezultat pregovora koje su vodili općinski načelnik Tomislav Okroša i predstavnica Sindikata Slađana Sadecki Jagić.

Slađana Sadecki Jagić, predstavnica Sindikata u Dječjem vrtiću Dubrava, izrazila je zadovoljstvo zbog postignutog dogovora ističući kako su u pregovorima postojali kompromisi, no ima još prostora za dodatna poboljšanja materijalnih prava odgojiteljica u vrtiću.

Ovaj novi kolektivni ugovor predstavlja četvrte izmjene i dopune od 2017. godine, a donosi znatno povećanje osnovice za zaposlene. Tako će osnovica od 1. rujna 2023. iznositi 829,52 eura, a od 1. rujna 2024. povećat će se na 870 eura. Osim toga, koeficijenti će se također povećati za 14 posto, što će rezultirati ukupnim povećanjem plaće od 38 posto u periodu od dvije godine.

Načelnik Tomislav Okroša istaknuo je da ove izmjene osiguravaju bolje materijalne uvjete za odgojiteljice, uključujući povećanje božićnice za 100 posto, uskrsnice za 50 posto, regresa za 66 posto te putnih troškova za 35 posto. S ovim povećanjem odgojiteljice će dobiti zasluženu nagradu za svoj predani rad u odgoju djece u Dubravi.

Potpisivanju novog kolektivnog ugovora prisustvovala je i Đurđica Kahlina, voditeljica pregovaračkog odbora Sindikata obrazovanja, medija i kulture, koja je naglasila važnost socijalnog dijaloga koji postoji između Sindikata i Općine Dubrava dugi niz godina.

Zdanje je sagrađeno 1870., a dograđivano je 1898. i 1920. godine. Njegovom je obnovom Osijek napokon dobio željeznički kolodvor kakav zavređuje metropola istočne Slavonije i Baranje Prvi vlak u Osijek je stigao 1870. Zgradi kolodvora vraćen je izgled kakav je imala kad je sagrađena Grad je primio najbolje učiteljice i učitelje u prošloj školskoj godini prema odlukama učiteljskih vijeća Svečani prijam povodom Svjetskog dana učitelja Nagrada najboljim učiteljima i učiteljicama Projektom ITEO – popularizacija STEM-a u Međimurju, uspjeli smo ostvariti maksimalni opseg aktivnosti Pprojekt ITEO, popularizacija STEM-a u Međimurju Cilj je što više mladih uključiti u područje STEM-a