Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Svečano potpisivanje ugovora vrijednih 125 tisuća kuna

Mladima novac za adaptaciju ili kupovinu nekretnine

Foto: Općina Dubrava
Četrnaestero mladih svoje će stambeno pitanje riješiti zahvaljujući sredstvima iz proračuna Općine

Kako bi riješili svoje stambeno pitanje, ukupno četrnaestero mladih Dubravčana dobilo je sredstva za adaptaciju odnosno kupnju nekretnine ili pak građevinskog zemljišta, a svečano potpisivanje ugovora vrijednih 125 tisuća kuna, odnosno nešto više od 16 tisuća eura, održano je krajem prošle godine u Kulturnom centru općine Dubrava. Mjera je to koja se provodi već drugu godinu zaredom, a za tekuću je godinu planiran iznos nešto veći od 26 tisuća eura.

– Ova mjera pokazala se kao pun pogodak. Mladi su dobili sredstva za adaptaciju odnosno kupnju nekretnine ili građevinskog zemljišta. Koronavirus i inflacija nisu nas spriječili da i ovoga puta dodijelimo sredstva, za koja smo u ukupnom proračunu predvidjeli 200 tisuća kuna, odnosno nešto više od 26 tisuća eura, a s tom mjerom nastavit ćemo i ove godine. Jedini je uvjet starost do 45 godina, a sredstva se također mogu dodijeliti i doseljenim stanovnicima, mogu ih dobiti za stambeno zbrinjavanje, a s time i mogućnost da u Dubravi prijave prebivalište. Veseli me što su naknadu dobili i novopečeni roditelji te što imamo najveće porodiljne naknade u Zagrebačkoj županiji – istaknuo je načelnik Općine Dubrava te saborski zastupnik Tomislav Okroša.

Potiču socijalno uključivanje i poboljšanje kvalitete života starijim i nemoćnim osobama Zaposlili devet žena za brigu o 60 korisnika ”Sjećanje na Mirjanu” pod pokroviteljstvom Općine Dubrava i Hrvatske lige protiv raka Slavne pjesnikinje prisjetili su se uz njezine pjesme Novi poticaji za demografski razvoj U općini Dubrava pomažu mladim obiteljima s 200.000 kuna