Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
DVD Zvekovac

Monografija na poklon u povodu 75. obljetnice

Foto: Općina Dubrava
Knjiga “DVD Zvekovac – za 75. rođendan” izdana je u 300 primjeraka, a napisao ju je Milan Grgurić

Monografija “DVD Zvekovac – za 75. rođendan” autora Milana Grgurića promovirana je u vatrogasnom domu u povodu obljetnice društva te izdana u 300 primjeraka.

– Knjiga je nastala na moju i inicijativu Dragutina Kovačevića, a njome sam želio opisati tijek događaja u 75 godina. To je u povijesnom smislu kratko razdoblje, ali za malo selo i DVD je dugo. Nastojao sam opisati kako je društvo nastalo, kako se razvijalo, s kakvim se problemima suočavalo sve do danas kada je respektabilno, dobro organizirano, opremljeno i uvježbano. Ponos je Zvekovca, ali i Dubrave te Zagrebačke županije – istaknuo je Grgurić. U knjizi, drugoj na području Dubrave posvećenoj vatrogastvu, opisano je, među ostalim, i stvaranje DVD-a u teškim vremenima 1946. Pojedincima su, za njihov doprinos DVD-u, tom prilikom dodijeljene plakete, a svečanosti je nazočio i načelnik općine Tomislav Okroša.

– Naši su ljudi i vatrogasci zapravo stvarali ovu knjigu i vrhunski obavili posao. Zahvaljujem inicijatorima Milanu Grguriću i Draganu Kovačeviću. Upravni odbor se složio i krenuli smo u realizaciju projekta. Ovo je veliko djelo za nas i buduće naraštaje – rekao je predsjednik DVD-a Dejan Korman.

DUBRAVA U sklopu Dana općine održat će se i prvi stočarski sajam Obilježili kraj godine Škola klizanja dar za školarce od općine Svečano potpisivanje ugovora vrijednih 125 tisuća kuna Mladima novac za adaptaciju ili kupovinu nekretnine