Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
Donesena je i odluka o privremenom iseljavanju Dječjeg vrtića Dubrava zbog gradnje novog

Nastavljaju s mjerama pomoći učenicima i ulaganjima u sport

storyeditor/2024-08-02/SLIKA_1__Opcina_Dubrava_nastavlja_s_mjerama_pomoci_ucenicima.jpg
Foto: Općina Dubrava POMOĆ MLADIM OBITELJIMA Općina je osigurala i 30.000 eura za mlade obitelji koje žele kupiti, izgraditi ili rekonstruirati svoju nekretninu, a svi mlađi od 40 godina dobit će dvostruko više sredstava
Na sjednici Općinskog vijeća odabran je i ponuditelj za projektiranje pješačke staze u Radničkoj ulici, a riječ je o 850 metara staze koja će se protezati do Novaka

Na sjednici Općinskog vijeća Dubrave, održanoj 22. srpnja u Kulturnom centru, izglasane su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za gradnju streetball igrališta kod terena NK Dubrave te adaptaciju i opremanje glavnog nogometnog terena.

– Za rekonstrukciju nogometnog terena dobili smo čak 300.000 eura od Ministarstva turizma i sporta.

Bez utakmica zbog trave

– Uz postojeće malonogometno igralište s umjetnom travom te rekonstruiranu i energetski obnovljenu zgradu nogometnog kluba, vjerujemo da će naš klub, koji slavi 100 godina postojanja, i svi polaznici škole nogometa uživati u još boljim uvjetima i ostvarivati još bolje rezultate. Utakmice se cijele iduće sezone neće igrati na novom igralištu jer je potrebno vrijeme da trava nikne – rekao je Okroša.

Odabran je i ponuditelj za projektiranje pješačke staze u Radničkoj ulici, a riječ je o 850 metara staze koja će se protezati do Novaka. Općina nastavlja i s mjerama za rješavanje stambenog pitanja mladih te je izglasan program mjera.

– I ove smo godine osigurali 30.000 eura za naše mlade obitelji koje žele kupiti, izgraditi ili rekonstruirati svoju nekretninu. Ove se godine na to nadovezao natječaj Ministarstva poljoprivrede, pa će mladi nositelji OPG-ova dobiti sredstva od općine i države. Svi mlađi od 40 godina dobit će dvostruko više sredstava i to je lijepa sinergija općine i države kako bi se potaknulo ljude da ostanu u našim ruralnim područjima – kazao je Okroša. Općina će također nastaviti, dodao je, i sa sufinanciranjem radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala, ali i smještaja srednjoškolaca u učeničkim domovima, dok će oni s područja općine imati i besplatan prijevoz.

Načelnik Okroša na sjednici je podnio i izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine.

– Moram pohvaliti djelatnice Jedinstvenog upravnog odjela. Radi se o izuzetno vrijednom i marljivom radnom timu koji traži još zadataka i rezultata. Cijenim njihov rad, a to se vidi i u mom izvješću za drugu polovinu prošle godine, kad smo uz podizanje vodotornja, počeli s gradnjom i rekonstrukcijom dječjeg vrtića. Asfaltirano je više kilometara cesta, obnovljeni su društveni domovi, održane su mnoge manifestacije te sam zadovoljan izvješćem – rekao je Okroša te dodao kako je Županijska uprava za ceste ovoga mjeseca asfaltirala dionicu od Koritne do Zabrđa.

Gradit će se i vrtić

– Radi se o cesti koja se proteže na dvije općine, Dubravu i Gradec. Asfaltiran je plato na Trgu sv. Florijana u Koritni, a našim i županijskim sredstvima asfaltirano je parkiralište ispred Nogometnog kluba Zvekovac. Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji na sredstvima. Asfaltirali smo i dionicu Novaki – Lepšovec, gdje je sada pojačana gradnja kuća za odmor. Izgradili smo manju dionicu ceste kod životne zajednice za osobe s poremećajima iz spektra autizma u Donjem Vukšincu. Vjerujem da će do kraja godine zaživjeti ta stambena zajednica u kojoj će biti smješteno desetak ljudi – dodao je Okroša. Vijećnici su donijeli i odluku o privremenom iseljavanju Dječjeg vrtića Dubrava zbog gradnje novog vrtića. U novoj pedagoškoj godini grupe djece bit će smještene u Kulturnom centru i u zgradi Caritasa kod Župnog dvora.

storyeditor/2024-08-01/Judo.jpg Sport i edukacija "Upoznaj judo" i njegov moralni kodeks za djecu od 4 do 11 godina storyeditor/2024-08-03/MZB.jpg Rezultati projektnog natječaja za izradu idejnog rješenja Novi Centar znanosti Međimurske županije jedinstven je u Hrvatskoj Grupa Komunalac znatno je lani smanjila dugoročnu i kratkoročnu zaduženost te povećala plaće zaposlenika Objavljeni rezultati Grupa Komunalac smanjila zaduženost i digla plaće