Izbornik
Naslovnica Općine Hum na Sutli
Devetu godinu zaredom

Održana tradicionalna manifestacija "Sutla nas veže i spaja"

Hum na Sutli
Foto: Općina Hum na Sutli
Na manifestaciji koja se održava devetu godinu zaredom nastupili su zagorske pjesnikinje, a predstavljena je i knjiga. Cijeli događaj popraćen je bogatim umjetničkim i glazbenim programom.

U organizaciji Narodne knjižnice Hum na Sutli i Hrvatsko zagorskog književnog društva 28. listopada održana je međunarodna književna manifestacija "Sutla nas veže i spaja". Manifestacija se održava već devetu godinu zaredom uz financijsku potporu Općine Hum na Sutli i Krapinsko-zagorske županije. 

Bogati program

Na manifestaciji su gostovale zagorske pjesnikinje Ivanka Hajsek ( Krapinske Toplice) i Ljubica Komljenović (Dukovec), a iz susjedne Slovenije pjesnikinja Erna Ferjanič Fric ( Rogaška Slatina). Predsjednik Hrvatsko-zagorskog književnog društva Božidar Brezinščak Bagola predstavio je knjigu "Ovdje i sada: panorama slovenskog pjesništva 2000. – 2015." za koju je napravio izbor, prijevod i predgovor.

Ispred Općine Hum na Sutli nazočne je pozdravio načelnik Zvonko Jutriša, a u ime Krapinsko zagorske županije nazočnima se obratila Ksenija Čuček, savjetnica za razvoj civilnog društva, priopćili su iz Općine Hum na Sutli.

Program su obogatili i učenici OŠ Viktora Kovačića raznolikim scenskim nastupima, mješoviti pjevački zbor KUD Rikarda Jorgovanić iz Huma na Sutli i folklorna skupina KD Anton Stefasnciosa iz susjednog Rogatca.