Izbornik
Naslovnica Općine Pirovac
Pirovac

Općini odobreno 781.000 kuna za nabavu spremnika za odvajanje otpada

Spremnici za komunalni otpad
Foto: Općina Pirovac
Nabavit će se 3498 novih spremnika koji će služiti za odvojeno prikupljanje papira, kartona, stakla, plastike, tekstila i biootpada. Spremnici će građanima biti dodijeljeni bez naknade - rekao je načelnik Ivan Gulam

Na temelju Odluke Ministarstva zaštite okoliša i energetike i temeljem objavljenog Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada od strane FZOEU-a, Općini Pirovac je odobren projekt vrijedan 781 tisuću kuna.

Preduvjet za javljanje na Poziv Ministarstva je bio i Plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2017. – 2022. kojeg je Općina Pirovac usvojila početkom godine, a koji je temelj u uspostavljanju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na našem području. Slijedom toga, u rad je 01. srpnja puštena i pretovarna stanica Pirovac kao dio projekta vrijednog 6.2 milijuna kuna, dok je pristupni put financiran s ukupno 1,7 milijuna kuna pri čemu je FZOEU osigurao 85% sredstava. 

Novi štandovi u Pirovcu Pirovac Postavili šest novih štandova vrijednih 100.000 kuna

Općina Pirovac će navedenim sredstvima nabaviti nove komunalne kante i kontejnere, a sve u svrhu pružanja mogućnosti razvrstavanja otpada na kućnom pragu i na zelenim otocima. Pokazatelj projekta koji smo kao JLS dužni postići po ovom pozivu do 2020. godine jesu povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada u odnosu na stopu iz 2016. godine, a ukupan procijenjeni iznos nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada iznosi 781.159,00 kuna dok će obveza Općine Pirovac iznositi 15% od ukupnog iznosa. 

- Cilj ovog projekta je uspostava kvalitetnog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u skladu s načelima gospodarenja otpadom, te mi je iznimno drago što je Fond za zaštitu okoliša uzeo u obzir našu prijavu i odobrio nam projekt u vrijednosti od 781 tisuću kuna. Navedenim sredstvima nabavit će se ukupno 3498 novih spremnika koji će služiti za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada i to papira, kartona, stakla, plastike, tekstila i biootpada, a sve u svrhu uspostavljanja kvalitetnije javne usluge. Spremnici će sukladno uvjetima Javnog poziva građanima biti dodijeljeni bez naknade - rekao je načelnik Ivan Gulam. 

Pirovac rasvjeta Pirovac 150 tisuća kuna za izgradnju javne rasvjete