Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Općina Gunja organizirala podjelu poklon-bona

Osigurane “božićnice” za oko 200 umirovljenika iz Gunje

Foto: Gunja
Poklon-bonom je bila moguća kupovina svih proizvoda, osim alkohola i duhanskih proizvoda, tako da se nadaju da je svatko za sebe izabrao ono najpotrebnije i da je im ova pomoć dobro došla

Uoči Božića Općina Gunja je i 2022. godine odlučila svoje umirovljenike počastiti poklon-bonovima. Načelnik Općine Gunja Ante Gutić pojašnjava kako su umirovljenici koji u skladu s propisanim uvjetima ostvaruju pravo na poklon-bon trebali doći u zgradu Općine Gunja zbog podnošenja zahtjeva. Nakon što je zahtjev zaprimljen i obrađen izdala im se potvrda kojom ostvaruju pravo na kupovinu u vrijednosti od 250 kuna (33,18 eura) u trgovinama “Patričar” u cijeloj RH i to sve do 31. prosinca 2022. godine. Poklon-bonom je bila moguća kupovina svih proizvoda, osim alkohola i duhanskih proizvoda, tako da se nadaju da je svatko za sebe izabrao ono najpotrebnije i da je im ova pomoć dobro došla.

– Pravo na poklon-bon ostvaruju umirovljenici koji nisu primali poklon-pakete, a ove godine oni su dijeljeni u nekoliko navrata. Procjenjujemo kako će slijedom toga pravo na poklon-bon ostvariti oko 200 umirovljenika – kazao je Gutić.

Napominje i kako pravo na poklon-bon ostvaruju umirovljenici koji imaju mirovine ispod 2500 kuna, kao i da je zbog inflacije iznos poklon-bona podignut s 200 na 250 kuna.

– Prošle godine smo u vrijeme Božića za naše umirovljenike osigurali poklon-pakete koje su činili proizvodi iz lokalnih OPG-ova. Bio je to način da pomognemo ne samo umirovljenicima nego i vlasnicima lokalnih OPG-ova. Možda ćemo iduće godine ponovno dijeliti takve poklon pakete ako ne bude nekakvih drugih sličnih donacija. Međutim, i podjela poklon-bonova je dobra jer za taj novac mještani kupe što njima treba – kazao je krajem 2022. godine načelnik.

MEĐU OKUPLJENIMA bilo je puno najmlađih Advent u Gunji: Božićna priča okupila brojne posjetitelje Grad pomaže Božićnica od 200 kn za umirovljenike Za ljepše božićne i novogodišnje dane Koprivnica umirovljenicima i djeci osigurala božićnice i prigodne darove