Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
ČEPIN

Osim u cvijeću, posjetitelji mogu uživati u bogatom programu

Proljetni sajam u Čepinu
Foto: Marko Milas
Ovogodišnji Festival cvijeća, ukrasnog bilja, vrtnih sadnica i domaćih proizvoda održat će se u subotu 27. travnja, a svojim programom otvorit će ga stotinjak mališana iz Dječjeg vrtića Zvončić Čepin, koji pripremaju i posebno iznenađenje za sve posjetitelje

Općina Čepin i ove godine organizira Festival cvijeća, ukrasnog bilja, vrtnih sadnica i domaćih proizvoda s OPG-ova, a održat će se u subotu 27. travnja.

Osim mogućnosti da posjetitelji na Festivalu kupe cvijeće, povrtne sadnice i brojne proizvode, bit će to opet prilika za cjelodnevno uživanje u bogatom zabavnom programu. Stotinjak mališana iz Dječjeg vrtića Zvončić Čepin svojim će programom otvoriti festival, a pripremaju i posebno iznenađenje za sve posjetitelje.

Predstave, radionice...

Nakon toga u prostorijama Centra za kulturu, u kojem se već polako razvija i kazališna scena s predstavama za odrasle, bit će upriličena predstava za djecu "Priče iz žabljeg svijeta" koju će izvesti kazališna družina "Putujuće kazalište".

Mlađi posjetitelji Proljetnog festivala i ove će se godine moći zabaviti na radionici "Moj otisak prsta" i "Postani policajac/policajka" koju provodi Policijska uprava Osječko-baranjska. Bit će tu i poligon s triciklima, a radionice će trajati cijelog dana.

Osim toga, na radionici cvjetnih vrtova djeca će saditi cvijeće u male pletene vrtove koje će ponijeti sa sobom kući i tako dobiti priliku brinuti se o cvijeću tijekom cijele godine i razvijati vještine uzgoja biljaka. Kornelija Benyovski Šoštarić i ove će godine održati predavanje, ovoga puta na temu organskog uzgoja u vrtu.

Program za odrasle uključuje radionicu izrade mirisnih voskova, na kojoj će ih posjetitelji naučiti izrađivati od sojina voska te ih ukrašavati začinima i šljokicama. Sve to moći će ponijeti svojim kućama kako bi ih ugodni mirisi u vlastitim domovima podsjećali na sudjelovanje u ovoj radionici. Radionicu izrade mirisnih voskova vodit će LitLab tim iz Zagreba.

Na još jednoj odličnoj radionici, onoj craft cvjećarnice Đardin iz Zagreba koju posjetiteljice osobito vole, proteklih godina izrađivali su se ukrasni cvjetni vjenčići. Ove godine priprema se nešto novo – radionica izrade kokedama.

Priprema delicija

Naravno, na svim manifestacijama u Čepinu gastroponuda je uvijek bogata, a Proljetni festival poznat je sad već po tome da chef Špiček priprema delicije od čepinskog kupusa koje svi posjetitelji imaju priliku kušati, pa će tako biti i ove godine.

Za kraj Festivala organiziran je nastup tamburaškog sastava TAB, a dečki će svirati od 20 sati pa sve dok zabava traje. Kao i svake godine do sada, i ove godine očekuje se iznimno velik broj posjetitelja.

Općina Čepin poziva zainteresirane izlagače za prigodnu prodaju cvijeća, ukrasnog bilja, vrtnih sadnica i meda, te svih proizvoda OPG-a, kao i poslovne subjekte za ugostiteljstvo, da se prijave za izlaganje i prodaju svojih proizvoda. Svim izlagačima osigurani su besplatni štandovi, a njihov broj je ograničen.

Zainteresirani izlagači i prodavači mogu dobiti dodatne informacije i prijaviti sudjelovanje najkasnije do 20. travnja 2024. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

storyeditor/2024-04-05/IMG_0195.jpg Pokloni za novu stambenu zajednicu Slikovnice, igračke i računalo za djecu iz Čepinskih Martinaca storyeditor/2024-04-05/420184747_835578548613173_6169466967035884793_n.jpg Malonogometni turnir Uzrast U-11 u Sarajevu osvojio broncu i pronio ime Čepina storyeditor/2024-02-23/20240214_200945__1_.jpg Zajedno s trgom postaje centar društvenih događanja U Centru za kulturu Čepin razvija se čepinska kazališna scena